Водещата агенция за недвижими имоти Allsopp & Allsopp, обяви, че

...
Водещата агенция за недвижими имоти Allsopp & Allsopp, обяви, че
Коментари Харесай

Чужденци купуват имоти дистанционно

Водещата организация за недвижими парцели Allsopp & Allsopp, разгласи, че през последните месеци осъществя доста покупко-продажби с задгранични вложители, които даже не идват да видят физически парцела, а напряко го купуват. Тази наклонност може да бъде една от аргументите Дубай да записва взрив на покупко-продажбите с недвижими парцели през август, без значение от рестриктивните мерки наложени от пандемията.

" Отчитайки обстоятелството, че цените на парцелите в Дубай са много преференциални по отношение на междинните международни равнища, спадът в предлагането и мощният растеж на интензивността на купувачите накара вложителите да работят бързо ", разясняват от Allsopp & Allsopp.

По данни на Data Finder, през август броят на покупко-продажбите с недвижими парцели регистрира растеж от 11.3% по отношение на същия месец на 2019 година В предходните години през лятото, като предписание, интензивността и на продавачи, и на купувачи е по-ниска. През това лято обаче, поради пандемията с ковид, доста от хората избраха да не пътуват. Този факт в комбиниране с отсроченото търсене и атрактивните цени, докара до растеж на продажбите. Така да вземем за пример, през август тази година са регистрирани с 22.4% повече покупко-продажби по отношение на август 2019-а.

Най-предпочитаните места за покупка през това лято в Дубай са Town Square, Jumeirah Village Circle, Dubai Marina, International City и Business Bay. Ако се преглеждат единствено покупко-продажбите с парцели в начален стадий на строителство най-търсени са били регионите Jumeirah Village Circle, Business Bay, Palm Jumeirah, Arjan и International City.

По отношение на вторичния пазар, купувачите концентрираха вниманието си в Town Square, Dubai Marina, Dubai Land, Downtown Dubai и Dubai Sports City.

Тенденциите на пазара демонстрират, че клиентите от ден на ден залагат на виртуални огледи, за да лимитират до най-много действителните. Също по този начин се насочват от по-малки към по-големи парцели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР