Водеща тема за излизащите днес столични вестници е срещата на

...
Водеща тема за излизащите днес столични вестници е срещата на
Коментари Харесай

Преглед на печата

Водеща тематика за излизащите през днешния ден столични вестници е срещата на българския президент Румен Радев и съветския му сътрудник Владимир Путин в Сочи.

" Газова амнистия търси България от Русия ", написа в заглавие на първата си страница " Труд " , като цитира коментар на съветския вестник " Взгляд ". Изданието засяга концепцията на Радев за директна газова връзка сред двете страни с наименованието " Български поток ".

Вестник " 24 часа " отбелязва, че до няколко дни се чака и министър председателят Бойко Борисов да посети Русия.

" Радев и Путин в Сочи: Възобновихме разговора " - това е водещото заглавие на днешния брой на вестник " Дума " . Изданието цитира съветския президент, който декларира, че визитата на Радев е добър сигнал за обновяване на пълноформатните руско-български връзки.

` " Всяка година КАТ създава хиляди мними длъжници ", написа вестник " Сега " . Хиляди санкции към Пътна полиция, които нарушителите към този момент са си платили, не престават да висят като дължими. Титулярите им, които може би не подозират, рискуват да им бъдат отнети шофьорските книжки, в случай че бъдат спрени за инспекция. Единственият метод е да носят непрестанно със себе си документите за осъщественото заплащане и да ги демонстрират при всяка инспекция, като и това не е гаранция, че проверяващият ще ги признае, разяснява " Сега " .

" Близо 100 души дневно в България горят от измами, като множеството от тях стават жертви в интернет ", осведоми " Монитор " . По данни на Министерство на вътрешните работи за една календарна година, в която са регистрирани 2577 измами, останалите над 1000 са били с незначителна щета и не попадат в статистиката, макар че по тях още веднъж се е работило.

Цифрите сочат, че над 95% от делата, които е водило вътрешното ведомство, са били против незнаен причинител, а разкритите, в които влизат и такива от предишни години са 662. Измамниците са били главно мъже, само че има хванати и 88 дами, добавя " Монитор " .

Вестник " 24 часа " написа, че съгласно езиковеди, има неточност в матурата. Изданието изяснява, че въпрос номер 7 от матурата по БЕЛ и литература, която беше в понеделник, не съдържа правилен отговор. В посочения като верен " Б " е позволена неточност, тъй като съществителното, използвано най-после, би трябвало да бъде членувано. Това е споделил за изданието езиковедът Владко Мурдаров. От Министерството на образованието обаче настояват, че във въпроса няма неточност.

" Завод в Самоков ще прави бронирани машини ", осведоми вестник " Стандарт " . Изданието изяснява, че инвестицията е за близо 5 млн. лв..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР