Водеща тема за италианските електронни издания е постановлението, одобрено вчера

...
Водеща тема за италианските електронни издания е постановлението, одобрено вчера
Коментари Харесай

Италиански вестник: Пикът на заразата все още не е настъпил

Водеща тематика за италианските електронни издания е постановлението, утвърдено през вчерашния ден от държавното управление в Рим за подкрепяне на хората, наранени от епидемията от ковид.

Планът, съдържащ се в пространното разпореждане, се назовава "Лечение за Италия ", напомнят "Република ", "Стампа " и АНСА и показват някои от основните му разпореждания. 25 милиарда евро се отпускат за подкрепяне на трудещите се и на здравната система. Активират се механизми за следващи финансови потоци, за възобновяване на Италия от рецесията, които са в размер на 350 милиарда евро, показва "Република ". От отпуснатите в този момент 25 милиарда евро - 3,5 милиарда отиват за здравната система и за гражданската отбрана, които са на предна линия в битката с епидемията. 10 милиарда са за бранша на трудовата претовареност.

Актуална информация за рестриктивните мерки на напредването в Европа и по света

От тях 1,3 милиарда и 3,3 милиарда са за съответните интеграционни механизми за финансиране на заплати при спешни обстановки - Интегриран обезщетен фонд и Интегрирана каса. По 100 евро през март към заплатата ще има за чиновници, които по основателни аргументи не могат да поставят отдалечен труд и би трябвало да са по работните си места. Предвижда се ваучер за наемане на детегледачки за деца до 12 години в размер на 600 евро, като за здравни служащи и за чиновници на силите на реда, този ваучер за наемане на детегледачка е в размер на 1000 евро.

Здравните разпореждания показват, че от плануваните над 3 милиарда евро, 1,65 милиарда ще отидат за по този начин наречения Фонд за национално изключително състояние. 150 милиона отиват за възнаграждение на изключителния труд в опазването на здравето. 50 милиона ще са за компании, които създават маски и сходни защитни материали. 340 милиона отиват за увеличение на леглата в интензивните отделения на лечебните заведения.

Изданието разгласява и оценки на вирусолози и експерти по инфекциозни лечебни заведения, съгласно които пикът на болестта в Италия ще бъде в края на тази седмица или до две седмици.

Министерство на външните работи увеличи показателя на риск при пътешестване за редица страни

Вестник "Стампа " също написа, че пикът на заразяванията в Италия към момента не е настъпил и казусът са неналичието на хора в интензивните отделения на италианските лечебни заведения. Медията се стопира и върху различен аспект на рецесията - касиерите в супермаркетите, които изнемогват поради суматохата и устрема на хората да се презапасяват със артикули. Касиерите споделят, че се опасяват и от болест.

"Република " се стопира и върху различен съответен риск - този в едно от първите две огнища в Италия - градчето във региона Венето - Во. Там сред 50 и 75 % от инфектираните са без признаци, което покачва риска от разпространяване на болестта, предизвестява професорът по имунология в Университета във Флоренция Серджо Романяни.

"Република " оповестява и за продължаващи случаи на нарушавания на всеобщата карантина в Италия. Такъв очевиден случай е имало в Аоста, където пациент за постоянна ринопластика от естетическо естество пропуснал преднамерено да каже на лекарите, че има и ковид и заразил няколко медици.

Вестниците "Стампа " и "Република " показват и забавно следствие от всеобщата карантина - по-чист въздух в Северна Италия и по-бистра вода в каналите на Венеция. Изданията оповестяват още, че компания за кафе е дарила 10 милиона евро за опазването на здравето, учебните заведения и слабите прослойки на обществото в Италия поради рецесията с ковид.

Нови 29 случаи на ковид в Турция

"Република " написа пък, че огромните самолетни компании, обединени в съюзите Стар алайънс Уануърлд и Скай тийм, предизвестяват националните държавни управления, че загубите за авиационния бранш ще са в размер на 133 милиарда $.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР