Водеща тема на днешния гръцки печат са заявените от премиера

...
Водеща тема на днешния гръцки печат са заявените от премиера
Коментари Харесай

Гръцко издание: Идеите на Мицотакис са спирачка за данъците, газ за развитието

Водеща тематика на днешния гръцки щемпел са декларираните от премиера Кириакос Мицотакис на Солунския панаир в събота планове на държавното управление да пристъпи към серия приватизации на държавни активи, както и да вкара облекчение на данъчната тежест както за бизнеса, по този начин и за жителите, изключително с по-ниски приходи, предава Българска телеграфна агенция.

Като оповестява в детайли за оповестените от премиера ограничения, икономическият всекидневник " Нафтемборики " написа, че от данъчните облекчения в стопанската система ще останат 500 милиона евро годишно, за което съгласно Мицотакис в бюджета има задоволително благоприятни условия. На конференция в Солун гръцкият министър председател е споделил, че през 2019 година ще бъде реализирана контрактуваната цел за примитивен бюджетен остатък от 3,5 % от Брутният вътрешен продукт, като въпросът за намаляването му в бъдеще към този момент е подложен на масата на диалозите с кредиторите.

" Вима " написа, че проектите на държавното управление дават глътка въздух за бизнеса, само че и за ниско платените служащи. " Филелефтерос " разяснява, че оповестените планове съставляват " спирачка за налозите, газ за развиването " и са реален проект за Гърция.

" Ефимерида звук синдактон " обаче написа, че упованията, които е основал Мицотакис, са се оказали балон. Според вестника министър председателят не е споделил нищо за облекчения за необятните кръгове на обществото, а въпросът за понижаване на първичния бюджетен остатък е оставен за неопределен срок. Също по този начин изданието упреква премиера, че се пробва да си присвои заслугата за ограничения, стартирани от предходното държавно управление.

Свързаният с опозиционната СИРИЗА вестник " Авги " написа, че всичко това, което Мицотакис по време на предизборната акция е оповестил за " подправени вести ", става действителност. Според изданието държавното управление на Нова народна власт анулира всички достижения в региона на трудовите връзки от времето на ръководството на СИРИЗА, има желание да приватизира част от общественото обезпечаване, възнамерява приватизация на плажовете, връща религиозния темперамент на образованието и подхваща ограничения и законодателство във щета на бежанците и в несъгласие с интернационалните правила. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР