Водеща фигура на основната опозиционна партия в Сърбия обеща днес

...
Водеща фигура на основната опозиционна партия в Сърбия обеща днес
Коментари Харесай

Сръбската опозиционерка Мариника Тепич продължава гладната стачка

Водеща фигура на главната опозиционна партия в Сърбия даде обещание през днешния ден да продължи с гладната стачка в символ на митинг против хипотетични изборни измами макар лекарските предизвестия след утежняване на здравословното й положение след девет дни без храна.

Опозиционният алианс " Сърбия против насилието ", който се подреди на второ място на парламентарните избори по-рано този месец, упрекна ръководещата популистка Сръбска прогресивна партия (СПП) в широкомащабна изборна машинация, която управляващите отхвърлят.

Мариника Тепич, която стартира гладна стачка с още петима сътрудници след вота, беше сложена на интравенозни вливания два пъти на ден след утежняване на здравословното й положение през вчерашния ден. В изявление за Ройтерс тя съобщи, че чака лекарски екип по-късно през днешния ден и възнамерява да отхвърли продължаващите лекарски препоръки да приключи митинга си.

" Те евентуално ще изискат от мен да приключа гладната стачка и аз ще желая от тях да ми оказват помощ тази битка да продължи ", съобщи Тепич. " Това е битка за нашата независимост ".

Стачкуващите живеят в офис на изборната комисия в постройка в центъра на Белград, в която преди се е намирал Народното събрание.

Говорейки за децата си, Тепич избухна в сълзи:

" Казвам им, че няма да се срамят един ден ", споделя тя. " Ние би трябвало да осигурим по-добра страна за нашите деца ".

Тепич упрекна управляващите, че са присъединили мъртви хора в изборните описи и че са " внесли " гласоподаватели от Босна и Косово.

" Искаме интернационална задача да извърши проверка на целия избирателен развой ", споделя тя. " Искаме изборите да бъдат анулирани и да се състоят нови след 5-6 месеца, само че при по-добри условия ", изяснява тя.

СПП завоюва 46,7 % от гласовете на предварителните парламентарни избори, съгласно предварителни резултати на държавната изборна комисия. " Сърбия против насилието " е на второ място с 23,56 % от гласовете, а Социалистическата партия на Сърбия е трета с 6,56 %.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР