Водещ онлайн търговец на плодове и зеленчуци във Великобритания навлиза

...
Водещ онлайн търговец на плодове и зеленчуци във Великобритания навлиза
Коментари Харесай

Онлайн търговец подкрепя най-голямата ферма в Европа за вертикално земеделие

Водещ онлайн търговец на плодове и зеленчуци във Англия навлиза във отвесния селскостопански бизнес. Компанията Ocado, която продава хранителни артикули онлайн, съобщи, че ще влага 21,5 милиона $ в нова промишленост.

Вертикалното земеделие съставлява продукция, отгледана назакрито, постоянно на купчини, които наподобяват на библиотеки, написа CNN. Иновацията изисква по-малко пространство и вода, в сравнение с стандартния способ.

Британската компания е образувала джойнт венчър, наименуван - Infinite Acres с компанията за отвесно земеделие 80 Acres Farms и Priva Holdings, която продава индустриални градинарски системи. Освен това Ocado се снабди и с мажоритарен дял в компанията Jones Food Company, която е определяна като най-голямата плантация в Европа за отвесно земеделие.

Ocado акцентира устойчивостта на отвесното земеделие и показва, че потребителите могат да се възползват от " изключителната компактност, която разрешава храната да се създава непосредствено до супермаркетите и складовете.

" Ние виждаме бъдеще, в което зеленчуците се берат единствено часове преди да бъдат опаковани, на метри оттова, където ще се доставят ", споделя в свое изказване компанията.

Една от рецензиите към отвесното земеделие е, че употребява прекомерно доста сила и е по-скъпо от обичайния способ.

Освен новаторския метод за развъждане на плодове и зеленчуци, Ocado се пробва да внедри и изкуствения разсъдък в активността си. Компанията е известна с това, че има редица хранилища, в които хиляди роботи пакетират към този момент събраните артикули.

" Сливането на устойчивостта и технологиите в едно е релативно нова, само че възходяща наклонност в промишлеността ", споделя Майк Уоткинс, шеф на отдела за търговия и бизнес в консултантската компания Nielsen UK.

Ocado цели да лицензира метода, който употребява в своите хранилища и да го предлага на други търговци. Онлайн търговецът към този момент е сключил покупко-продажби с две компании Kroger в СAЩ и Casino Guichard-Perrachon във Франция.

Компанията, навлизаща във отвесното земеделие, работи и върху робот " Second Hands ", който може да събира и пакетира питателните артикули без да ги наранява.

Акциите на Ocado скочиха с 3% в Лондон, достигайки растеж от 45% до този миг през актуалната година. Все още компанията среща сериозна конкуренция, изключително в лицето на Amazon, която също стартира доставки на плодове и зеленчуци.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР