Водещ икономист направи шокиращи изявления. Нова световна икономическа криза се

...
Водещ икономист направи шокиращи изявления. Нова световна икономическа криза се
Коментари Харесай

Новата световна икономическа криза ще бъде колосална

Водещ икономист направи шокиращи изказвания. Нова международна икономическа рецесия се задава на хоризонта. По думите му, " икономическият армагедон " е неминуем, написа в. " Дейли Стар ", представен от " Блиц ". Д-р Джон Леуелин, някогашен основен икономист на банкрутиралата американска капиталова банка Lehman Brothers, съобщи, че икономическите условия, които могат да доведат до новия стопански провал, към този момент " не са единствено съществени, а се и интензифицират ".  

В резюме на мнения на д-р Леуелин, направени в границите на финансов конгрес предишния месец, оповестени във финансовия портал Money Show тази седмица, се разкрива, че актуалната финансова система е нагласена по този начин, че да окуражава банките и финансистите да поемат всевъзможни опасности, които могат да доведат до колапс. " Пазарите се движат посредством лакомия. Алчността не може да бъде унищожена. Но може да бъде обезкуражавана. Малко финансисти обаче все още са били санкционирани. И съвсем нито един не е вкаран в пандиза. Стимулите към предприемане на опасности са към момента доста огромни ", сподели той.

" Банките в този момент са по-добре капитализирани, само че те към момента не са задоволително устойчиви. Банките в Европа към момента могат да държат държавните задължения без да имат съответния капитал по отношение на тях, като по този начин поддържат " порочния кръг " сред тях и суверена, който в много случаи едвам крета. Банките към момента разполагат с прекалено много пространство за използването на вътрешни модели за определяне на личните си правила за оценяване на риска ", сподели още специалистът. 

Последната икономическа рецесия от 2008 година бе най-лошият финансов интервал от Голямата меланхолия насам, когато пазарите се сринаха през 1929 година. Lehman Brothers подаде документи за оповестяване на банкрут през септември 2008 година. Това значително оказа помощ за разпалването на международната финансова книга. Редица финансови институции се сринаха по целия свят, карайки обезверените им клиенти да висят на опашки денонощно, с цел да си вземат парите.  Според д-р Леуелин, комбинацията от лакомия, " по-голям от всеки път " дълг, " ирационална превъзбуденост " и ниски лихви по заемите работи неуморно, с цел да сложи света на ръба на нова финансова рецесия.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР