Водещ доставчик на телекомуникационно оборудване, смартфони и друго модерно оборудване,

...
Водещ доставчик на телекомуникационно оборудване, смартфони и друго модерно оборудване,
Коментари Харесай

Huawei е заменила хиляди американски части с китайски

Водещ снабдител на телекомуникационно съоръжение, смарт телефони и друго съвременно съоръжение, Huawei неведнъж е бил обект на нападки от страна на Вашингтон през последните години заради опасения, свързани с киберсигурността и шпионажа.

Администрацията на някогашния президент Доналд Тръмп наложи ефикасна възбрана на американските компании да вършат бизнес с компанията, а неговият правоприемник Джо Байдън наложи спомагателни наказания, в това число възбрана за продажба на ново съоръжение на Huawei в Съединени американски щати.

Мерките принудиха компанията да откри нови способи за приемане на нужните й елементи, като създателят Рен Джънфей съобщи, че през последните три години Huawei е заменила повече от 13 000 съставния елемент с локални версии.

Компанията е преработила повече от 4000 електронни платки за своите артикули, споделя Рен.

" Към сегашния миг производството на платки се стабилизира, защото разполагаме с доставки на съставни елементи, създадени в страната ", сподели той.

Той не даде детайлности за това кои съответни елементи се доставят от Китай и какъв дял от общите доставки на Huawei съставляват те.

Агенция Франс Прес не можа да ревизира без значение изказванията на Рен, а представител на Huawei не даде спомагателен коментар, когато Агенция Франс Прес изиска спомагателна информация.

В отговор на въпрос на присъстващ Рен съобщи, че към момента има " компликации с производството на усъвършенствани микрочипове в Китай, тъй че би трябвало да намерим други способи да наваксаме изоставането си от Съединени американски щати в региона на чиповете ".

Той добави, че предходната година Huawei е похарчила 23,8 милиарда $ за научноизследователска и развойна активност и ще влага повече през идващите години, защото облагите се усилват.

" Все още сме в сложен интервал, само че не сме спрели по пътя към напредъка ", сподели той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР