Водещ британски мозъчен тръст по въпросите на сигурността предупреди за

...
Водещ британски мозъчен тръст по въпросите на сигурността предупреди за
Коментари Харесай

Експерти: Пекин безмилостно налага китайските интереси в ЕС и на Балканите

Водещ английски мозъчен концерн по въпросите на сигурността предизвести за повишаване на въздействието на Китай в английската политика, медии, университети, настоятелен среди, технологии и други области, съобщи ДПА, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Докладът на лондонския Кралски институт за отбранителни проучвания идва в добавка към паниките от китайско въздействие, изразени в страни като Съединени американски щати, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Швеция, Дания и Исландия, отбелязва организацията.

" За разлика от Москва, въздействието на Пекин няма за цел да унищожава Запада, а съставлява прецизно и безмилостно налагане на китайските ползи и полезности за сметка на западните, в това число посредством дейности, които предизвикват политики на самоограничаване и автоцензура ", съобщи институтът.

" Китайската комунистическа партия счита, че управлението на методите, по които се приказва за Китай в чужбина, е значимо за укрепването на легитимността й и оправдаването на монопола й над вътрешнополитическата власт, както и за реализиране на геополитическите й цели ", се споделя в отчета на английския институт.

Като образци за въздействието на Китай се загатват напън над университетите да заобикалят някои тематики или лектори и заплашване на английски жители или пребиваващи във Англия лица.

През декември публични представители на Съединени американски щати и Англия обявиха, че компании и държавни ведомства в техните страни и в още минимум 10 страни са били подложени на масирана кражба на данни от подкрепяни от страната си китайски хакери.

Пекин отхвърли тези изказвания. Китай упреква сериозните към него западни политици и медии, че възприемат " нрав от времето на Студената война ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР