Водещ американски дипломат даде най-интересните показания в първия ден на

...
Водещ американски дипломат даде най-интересните показания в първия ден на
Коментари Харесай

Първа голяма заплаха за президентството на Тръмп - по процедурата за импийчмънт

Водещ американски посланик даде най-интересните показания в първия ден на обществените чувания в Конгреса в Съединени американски щати по процедурата за импийчмънт на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, написа БГНЕС, базирайки се на BBC.
Бил Тейлър, краткотрайно и.д. дипломат на Съединени американски щати в Украйна, сподели, че Доналд Тръмп непосредствено се е интересувал от украинско следствие против политическия си противник Джо Байдън. Тейлър съобщи пред конгресмените, че на хора от екипа му било казано, че Тръмп се е захванал с реализирането на напън Байдън да бъде разследван.
Републиканците отхвърлят процеса на обществени чувания и го назовават " ефирен театър ".
Доналд Тръмп е упрекнат, че е задържал даването на помощ от близо 400 милиона $, гласувана от Конгреса за Украйна, тъй като желал да я употребява като средство за напън против Киев, които да се захванат с следствие на корупция с присъединяване на Байдън - по-точно на сина му Хънтър, а детайлности можете да видите в този материал! Тръмп отхвърля обвиняванията и дефинира процедурата по импичмънт като " още един лов на вещици ".
Сега беше казано, че чиновник на Тейлър чул диалог на Доналд Тръмп с посланика на Съединени американски щати в Европейски Съюз Гордън Сондланд, в който милиардера непосредствено пита за " следствията против Байдън ". Сондланд му дава отговор, че " украинците са подготвени да придвижат нещата ". Служителят на Тейлър попитал Сондланд след диалога му с Тръмп какво мисли президента за Украйна. Той дал отговор, че " Тръмп го е грижа повече за следствие против Байдън, в сравнение с за Украйна ".
Защо този дочут диалог и уточненията след него са значими?
Досега Тръмп твърди, че в никакъв случай не е бил забъркан непосредствено с вероятно следствие на Украйна против Джо Байдън и сина му Хънтър. Бил Тейлър сподели нещо напълно друго. Разказът му демонстрира, че Тръмп е бил забъркан непосредствено, в случай че е питал или упорствал такова следствие да се случи.
По процедурата за импийчмънт предстоят още доста чувания, само че две от тях се явяват основни, след казаното през днешния ден. В петък, при закрити врата, ще бъде разпитван дипломатът Дейвид Холмс. Медиите в Съединени американски щати са сигурни, че това е индивидът, който е чул диалога сред Тръмп и Сондланд. Самият Гордън Сондланд ще бъде разпитван от Конгреса идната седмица, като част от обществените чувания.
Ако един от тези двама дипломати или и двамата, потвърдят казаното през днешния ден от Тейлър, ще стане ясно, че Тръмп е лъгал и непосредствено е взел участие в опитите да започва следствие в Украйна против Джо Байдън и сина му.
В показанията си пред Конгреса Бил Тейлър сподели още, че има вяра, че администрацията на Тръмп е задържала помощта от близо 400 милиона за Украйна, с искане Киев обществено да разгласи, че стартира следствие против Байдън. Тейлър сподели още, че се е оплакал още през лятото, когато нямаше процедура за импийчмънт, на Сондланд и някогашният делегат на Съединени американски щати за Украйна Кърт Волкър, че " задържането на помощта заради вътрешно политически аргументи е откачено ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР