Воденият от Франк Лампард Челси се изправя срещу европейския клубен

...
Воденият от Франк Лампард Челси се изправя срещу европейския клубен
Коментари Харесай

Лампард излиза за първи трофей с "Челси" още във втория си мач

Воденият от Франк Лампард " Челси " се изправя против европейския клубен първенец " Ливърпул " в спор за Суперкупата на Европа. Мениджърът на сините има опцията да завоюва първо отличие още във втория си мач отпред на тима.

Двубоят е довечера от 21.00 часа в Истанбул и ще бъде излъчен онлайн по " Би Ти Ви екшън ".

Изпитанието пред Лампард се открива четири дни след тежкия му дебют, в който загуби с 0:4 против " Манчестър юнайтед ".

Предизвикателството на дебютанта

" Да се надигнем против отбор от класата на " Ливърпул " във край е тежко, колкото единствено един край може бъде. Всеки състезател знае какъв брой значим е този мач за клуба и ни е би трябвало да дадем всичко от себе си, тъй като ще бъде мъчно ", сподели Лампард.

Той добави, че футболистите му нямат извинения и би трябвало да опитат всичко, с цел да излязат спечелили в първия напълно британски мач за Суперкупата. " Челси " завоюва оценката през 1998 година, само че като футболист Лампард загуби два следващи финала за Суперкупата – през 2012 и 2013 година.

Фотогалерия: Луд, червен, трогателен - шампионският церемониал на "Ливърпул " >

За " Ливърпул " това ще е трети формален мач след изгубения дуел с " Манчестър сити " в разногласието за " Къмюнити шийлд " и успеха с 4:1 против " Норич ".

" Мачът ще е напълно друг, всичко ще е друго и всеки се готви като за край. Ние също би трябвало да сме сигурни, че сме подготвени за край ", съобщи мениджърът Юрген Клоп.

" Не знам за какво сме считани за любимец от всички. Няма проблем за нас какво мислят хората за тима ми. Уважението ни към " Челси " е налице. Видяхме по какъв начин се оправиха против " Манчестър юнайтед ", само че в случай че гледате единствено резултата, вие няма да имате никаква концепция по какъв начин се е развил мачът, тъй като те в действителност изиграха добър мач. Имат промени в състава, имат нов управител, изгубиха Еден Азар, само че взеха Кристиан Пулишич. Прибавиха и млади играчи като Тами Ейбрахам и Мейсън Маунт. Интересен тим са и имат добър проект ", продължи Клоп.

Историческият миг

Двубоят в Истанбул ще е исторически. За пръв път жена ще управлява мач от най-високото равнище в европейския клубен футбол.

Стефани Фрапар ще бъде арбитър, а нейни помощнички ще са друга французойка - Мануела Николози, и Мишел О`Нийл от Ирландия. Четвърти арбитър ще е Джунейт Чакър от Турция.

От УЕФА оповестиха в уеб страницата си, че Фрапар " изцяло заслужава " тази опция. Президентът на организацията Александър Чеферин се надява, че изборът ще се окаже въодушевяващ за милиони девойки и дами по света.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР