Воденият от бившите професионалисти Симеон Ценов и Джими Хънт отбор

...
Воденият от бившите професионалисти Симеон Ценов и Джими Хънт отбор
Коментари Харесай

Симеон Ценов с дабъл-дабъл при успех на Ероус в НАЛБ

Воденият от някогашните експерти Симеон Ценов и Джими Хънт тим на Ероус си подсигури петата позиция в класирането на Първа дивизия в НАЛБ след безапелационното 88:67 (27:21, 19:15, 22:11, 20:20) над Балкан Ботевград в мач от последния кръг на постоянния сезон. " Стрелите " приключват акцията с баланс 12 победи и 10 загуби и към този момент гледат напред към плейофите, където ще срещнат отбора на Норт Уест-Глобал Тест. Ботевградчани не съумяха да си извоюват място във финалната фаза на сезона и приключват годината под №10 с 8 триумфа и 14 провали.


В началните минути мачът се развиваше точка за точка, само че в средата на първия интервал Ценов, Хънт и компания се отскубнаха на шест точки разлика от съперника си, която се резервира до края на първите 10 минути - 27:21.

Преднината за " стрелите " стана двуцифрена във втората част, а след огромната отмора още веднъж те диктуваха темпото на паркета, увеличавайки задатъка си на 21 точки, който се резервира и до края на последната сирена, прозвучала при 88:67.

Симеон Ценов преподаваше на паркета с 24 точки, 10 битки и 5 асистенции. Капитанът Георги Чакъров приключи с 16 пункта и 11 битки, Иван Ценов добави 15 и 9 овладени топки, Димитър Георгиев добави с 10 точки, а Джими Хънт пестеше сили, само че приключи с 9 точки и 6 асистенции. За Балкан Костадин Методиев наниза 19 точки и раздаде 5 асистенции, капитанът Тодор Петров приключи с 18 и 8 битки, а с 14/5/6 се регистрира Любомир Лилов.

Вицешампионите на Трета дивизия от предходната година Фантомс записаха основна победа над Джобтайгър Дюдс със 106:83 (30:15, 22:22, 33:19, 21:27) и по този метод си осигуриха класиране в Топ 3 на Втора дивизия, като единственият въпрос е дали ще са втори или трети след изиграването на дуелите на съперниците им.


Всъщност, обстановката е много комплицирана, тъй като евентуално 4 тима може да завършат с баланс 15 победи и 7 загуби - Фантомс, Кучетата от Младост, Кабайерос и Дървоядите. До момента " фантомите " и " кучетата " са с подобен актив, а Кабайерос и Дървоядите ще се причислят към тях с възможни победи в последните си мачове. Ето и по какъв начин стои въртележката, в случай че приемем всички разновидности.

При победи до края на Дървоядите и Кабайерос - 4 тима стават с баланс 15:7 - във въртележката първи са Кабайерос (4:2), втори са Фантомс (3:3 и 1:1 против Дървоядите, само че по-добро съответствие в директните дуели с Дървоядите), трети са Дървоядите (също 3:3 и 1:1 против Фантомс, само че по-лошо съответствие с тях в преките) и четвърти са Кучетата от Младост (2:4).
При загуби на Кабайерос и Дървоядите - Кучетата от Младост и Фантомс единствено остават 15:7 - 1:1 са в директните дуели, само че Кучетата имат по-голяма победа в директните конфликти, тъй че ще са преди Фантомс
При победа на Кабайерос и загуба на Дървоядите - 3 тима са 15:7 - и трите тима са 2:2 в директните дуели. Точковото съответствие гласи, че Фантомс са -3, Кабайерос са +8, Кучетата са -5 - при сходна развръзка първи във въртележката са Кабайерос, втори Фантомс и трети Кучетата.
При победа на Дървоядите и загуба на Кабайерос - 3 тима са 15:7 - Дървоядите, Фантомс и Кучетата от Младост - Дървоядите са 3:1, Фантомс са 2:2 и Кучетата са 1:3.
Тимът на Джобтайгър Дюдс за жал ще отпадне от конкуренцията за плейофите, защото директният им съперник за последното плейофно място - Атлетик 95 Куклен, има мач по-малко и по всяка възможност ще ги избута от осмата позиция.

Борислав Каменов поведе колоната от изпълнители с 27 точки за Фантомс. Теодорос Зиакас записа страховит " дабъл-дабъл " 19 точки и 13 асистенции, Радостин Радков приключи с 18/11/7, Григор Божилов добави 16 точки и 5 битки, а Деян Вълчев бе покрай " трипъл-дабъл " с 11 точки, 8 битки и 8 асистенции. Калеб Акенс пък бе доминант в защитната фаза от играта със 7 точки, 16 битки, 5 отнети топки и 4 чадъра.

Илия Стоичков бе на висота за Дюдс с 31 точки, 8 овладени топки и 5 завършващи подавания, Виктор Пощаджиев оказа помощ с 25 пункта, а Стаматиос Джумас записа 17 точки, 6 битки и 6 отнети топки. Капитанът Борис Станков пък приключи с 16 битки, 10 асистенции и 2 точки на сметката си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР