Водената от САЩ международна антиджихадистка коалиция в Ирак и Сирия

...
Водената от САЩ международна антиджихадистка коалиция в Ирак и Сирия
Коментари Харесай

Водената от САЩ антиджихадистка коалиция призна за още 51 цивилни жертви в Ирак и Сирия

Водената от Съединени американски щати интернационална антиджихадистка коалиция в Ирак и Сирия призна гибелта на още 51 цивилни при въздушни удари, с което общият брой на цивилните й жертви за последните три години става минимум 786, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

В изказване обединението заяви, че е приключила през септември инспекцията на 127 сигнала за евентуални цивилни жертви, от които 105 са сметнати за ненадеждни, а шест към този момент са били тествани. Останалите 16 сигнала, които са за въздушни удари сред 17 февруари и 20 август т.г., обаче са сметнати за надеждни. В тях се приказва за общо 51 цивилни жертви. Към края на септември към момента не е приключена инспекцията на 519 сигнала за цивилни жертви.

Въпреки че по данни на обединението цивилните й жертви от август 2014 година до момента са 786, съгласно външни организации този брой е доста по-висок. Според организацията "Еъруорс " (Въздушни войни) при въздушни удари на обединението в Сирия и Ирак са убити минимум 5637 цивилни, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР