Водената от САЩ коалиция в Сирия съобщи, че е вербувала

...
Водената от САЩ коалиция в Сирия съобщи, че е вербувала
Коментари Харесай

Водената от САЩ коалиция в Сирия е вербувала 230 войници за гранична охрана в Сирия

Водената от Съединени американски щати коалиция в Сирия заяви, че е вербувала още 230 кадети за сили за гранична защита, които основава дружно с кюрдските опозиционни бойци за обезопасяване на неотдавна освободени от "Ислямска страна " региони, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП.

Тези сили ще имат за задача да охраняват северната граница на Сирия с Турция и източната й граница с Ирак. Коалицията съобщи, че задачата е през идващите няколко години тези сили да доближат бройка 30 000 души. Половината от тях ще са формирани от бойци от водените от кюрдите Сирийски демократични сили, които сега управляват близо 25 % от територията на сирия по границите с Турция и Ирак.

Турция остро стачкува против тези нови погранични сили, тъй като счита основната кюрдска опозиционна група в Сирия за обвързвана с кюрдските бунтовници на турска територия. Сирийските управляващи са решени да сложат завършек на всякакво наличие на Съединени американски щати в Сирия, заяви държавната организация САНА, представена от ТАСС. Източник от сирийското външно министерство съобщи, че сирийските управляващи ще считат за предатели членовете на създаваните от Съединени американски щати въоръжени формирования.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР