Водената от Съединените щати коалиция срещу Ислямска държава обяви, че

...
Водената от Съединените щати коалиция срещу Ислямска държава обяви, че
Коментари Харесай

Десетки цивилни загинаха при удари в Източна Сирия, САЩ допуснаха, че може да са отговорни

Водената от Съединените щати коалиция против " Ислямска страна " разгласи, че е допустимо тя или силите сътрудници да са нанесли удари в Източна Сирия в регион, където десетки са били убити през вчерашния ден при въздушно нахлуване, съобщи " Ройтерс ".

" Коалицията или силите на сътрудници може да са нанесли удари в региона на Суса и Багур Фухани ", сподели полк. Шон Райън, представител на обединението, в отговор на въпрос от организацията.

По-рано Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида разгласи, че 54 души - сред които 28 цивилни, само че и членове на джихадистки организации - са били убити при ударите в описаните от Райън региони.

Според центъра множеството цивилни са иракски жители.

В обединението против " Ислямска страна " главният интернационален сътрудник са Съединени американски щати, а гръбнакът на " локалните " структури са Сирийските демократични сили (SDF), доминирани от кюрдски бойци. Джихадистката формация към момента е дейна в региони към границата.

В хода на сирийския спор е имало голям брой удари с цивилни жертви, като единствено при офанзивата на сирийския режим източно от Дамаск през първата половина на годината починаха стотици поданици.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1386)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР