Водената от Иран и от регионалните им съюзници Ос на

...
Водената от Иран и от регионалните им съюзници Ос на
Коментари Харесай

Оста на съпротивата стои зад експлозията на израелски кораб?

Водената от Иран и от районните им съдружници " Ос на съпротивата " може да стои зад преди дни , написа ирански ултраконсервативен вестник, представен от Агенция Франс Прес.

Транспортният транспортен съд MV Helios Ray е превозвал коли от саудитското пристанище Дамам до Сингапур , когато детонацията се е случила в четвъртък.

Позовавайки се на " военни специалисти ", водещият ултраконсервативен ежедневник в Иран Kayhan написа, че " удареният транспортен съд в Оманския залив е боен транспортен съд на израелската войска ".

" Събирал е информация в Персийския залив и Оманско море ", добавя изданието.

" Този шпионски транспортен съд, макар че е плавал скрито, може да е попаднал в засада, проведена от един от клоновете на " Оста на съпротивата ", написа вестникът, като не показва повече детайлности.

" Оста на съпротивата " съставлява сили на Иран, Сирия, ливанската формация " Хизбула " и други шиитски групи в района.

Вчера израелският боен министър Бени Ганц съобщи, че съгласно първичната оценка на еврейската страна Иран е виновен за детонацията на кораба.

Рами Унгар, израелски предприемач, който има Helios Ray разяснява пред израелската социална телевизия Kan, че детонацията е предизвикала " две дупки с диаметър метър и половина ". Не е ясно дали е породено от ракети или мини, добави той.

По думите му няма потърпевши измежду екипажа и детонацията не е развалила мотора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР