Воден от Рахийм Стърлинг Манчестър Сити еднолично излезе начело в

...
Воден от Рахийм Стърлинг Манчестър Сити еднолично излезе начело в
Коментари Харесай

Стърлинговият Сити показа на Динамо кой командва

Воден от Рахийм Стърлинг Манчестър Сити еднолично излезе отпред в класирането на група С от Шампионската лига. На своя „ Етихад” отборът на Хосеп Гуардиола победи Динамо Загреб с 2:0 и по този начин пое командването.

Хърватите изненадаха футболния свят предишния месец, когато разгромиха Аталанта с 4:0 на собствен терен и в немалки интервали успяваха да се опълчват на „ гражданите”. Този път обаче изненадите бяха изключени и единствено големия брой пропуски лиши манчестърци от по-категорична победа. След леко аристократично първо полувреме появилият се от пейката Рахийм Стърлинг бе индивидът, който зададе правилния звук с откриващия гол, а в продължението на мача асистира за друга запаса в лицето на Фил Фодън.

Така Сити събра 6 точки на върха в групата и към момента няма позволен гол. Динамо Загреб остава втори с 3 точки, колкото има и Шахтьор Донецк след успеха 2:1 над Аталанта по-рано във вторник вечер.

Първото полувреме не предложи изненада в метода на Манчестър Сити, който разумно се хвърли в офанзиви още от първата минута. Тимът на Ненад Биелица, въпреки и издигнат с 5-има души в защита, скоро стартира да се задъхва и да инкасира рискови обстановки пред вратата на Доминик Ливакович.

Още в 13-ата минута Серхио Агуеро направи нехарактерен пропуск, когато беше изведен напълно самичък против вратаря. Ливакович по превъзходен метод парира топката, която остана у аржентинеца. Агуеро незабавно върна по-назад за Илкай Гюндоган, чийто изстрел беше блокиран, а най-после Бернардо Силва с доста мощ изпрати топката на сантиметри над гредата.

В 17-ата минута португалецът още веднъж се оказа на стрелкова позиция след блокиран шут на Агуеро, който преди този момент бе минал около няколко души в пеналта. И този път поливалентният Силва изпрати топката над задачата.

Четири по-късно гостите от Хъртавия демонстрираха зъби, като Дино Перич съумя да завоюва високата топка при центриране от ъглов удар и нанесе прекрасен изстрел с глава. Едерсон Мораес внимаваше и съумя да избави.

В 22-ата минута Давид Силва проби отляво и извади топката отвън наказателното за Гюндоган, който стреля без ненужно закъснение и разтресе напречната греда. Две минути по-късно всички на „ Етихад” се питаха по какъв начин техните любимци към момента не водят. Топката беше центрирана в наказателното поле и Агуеро я докосна по този начин, че тя да попадне право у краката на Давид Силва. Намирайки се на броени метри от вратата испанският деец стори по-трудното, като стреля в навън около страничния дирек.

Тези пропуски оказаха своето отрицателно въздействие върху играта на Сити, който не съумя да сътвори кой знае какъв брой други положения до почивката. И след нея в играта на „ гражданите” се промъкна известна раздразнителност, която завърши в 66-ата минута с попадението на Стърлинг. Десет минути след появяването си на терена англичанинът и Рияд Марез разиграха двойно подаване на толкоз висока скорост, че отбраната на Динамо просто нямаше по какъв начин да противодейства, а Стърлинг приключи невъзмутимо – 0:1.

В 79-ата минута Агуеро пропиля следващия златен късмет тотално да лиши мача от конспирация, а секунди по-късно домакините имаха искания за дузпа поради хипотетично нарушаване против Илкай Гюндоган. След консултация с ВАР съдиите решиха, че мотив за назначение на углавен удар няма.

Четири минути преди края Рияд Марез беше покрай втория гол, а Динамо още веднъж имаше един блестящ Ливакович под рамката. Дори и той обаче нямаше по какъв начин да се намеси в петата минута от продължението, когато Рахийм Стърлинг блесна с образован пас за резевата Фил Фодън. Юношата на Ман Сити бе влезнал в игра единствено преди 2-3 минути, само че нямаше никакви компликации да означи за крайното 2:0.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР