Водата за уста, както и содата убиват вирусите. Това е

...
Водата за уста, както и содата убиват вирусите. Това е
Коментари Харесай

Кантарджиев: Водата за уста и содата убиват вирусите. Яжте и бонбони с етерични масла |

Водата за уста, както и содата убиват вирусите. Това е ясно като бял ден. Колкото повече усилваме хигиената на устата си, рискът от заразяване понижава. Добре е и да се ядат бонбончета с етерични масла, само че би трябвало да ги слагаме в устата с чисти ръце.

Това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. доктор Тодор Кантарджиев пред Нова ТВ. 

Витамин D и Витамин Е са антиоксиданти, само че първият има и отношение към имунната система и към клетките, произвеждащи антитела. Хубаво е да се взима неголямо количество в този момент, когато има по-малко слънце, сподели още Кантарджиев. Той изясни, че е добре възрастните да взимат по 3-4 капки витамин D, а децата - по 1-2 и добави, че приемът би трябвало да е с спиране, т.е. " да се пие 15 дни и след това 15 да не се приема или да се пие 10 дни, а по-късно 20 не ".

Проучване на университета в Тексас демонстрира, че най-рисковото място за болест с COVID-19 са заведенията на закрито. Едва на 7-8 място по риск е градският превоз. Културният човек би трябвало да вземе поради тази статистика и да пази себе си и близките, безапелационен е шефът на НЦЗПБ. 

Според него заради неналичието на надзор и некомпетентното говорене, нещата в България към този момент не наподобяват добре. Говори се, че няма потребност от маски и стерилизация, само че в същия миг хората си спомнят, че в случай че напролет не бяха баловете и религиозните празници щяхме преминем безпроблемно през първия пик на болестта.

Публичните събития и спортните мероприятия, на които не се съблюдават ограничения, способстват за повишението на заболелите у нас, счита той.

Проф. Кантарджиев заяви, че не вижда възторг от персоналните лекари в страната да вкарат бърз тест за COVID-19, който може да се прави в кабинетите им.

" Когато учихме медицина, ние доста добре знаехме нещо значимо. Че в дадем миг ние може да рискуваме нашето здраве и това на околните си, с цел да запазим публичното такова. Ако някои сътрудници са не запомнили това, би трябвало да им се напомни. Много умерено, нашето общество позволи медицината да стане бизнес ", допълни той. 

По думите му Щабът не отваря и не затваря нищо в страната, а " просто даваме медицински рекомендации ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР