Водата в язовир Камчия, който снабдява Бургаска област и част

...
Водата в язовир Камчия, който снабдява Бургаска област и част
Коментари Харесай

Има ли опасност от воден режим по Черноморието?

Водата в язовир " Камчия ", който доставя Бургаска област и част от Варна, ще стигне за една година, даже и да няма задоволително превалявания. В язовир " Цонево " пък има вода за идващите две години, стана ясно след инспекция на Българска национална телевизия.

Преди дни екоминистърът Емил Димитров предизвести, че е допустимо в идващите години да се стигне до воден режим по Черноморието. Причината е, че размерът на язовир " Камчия " е намалял. Затова се търсят различни източници. Един от методите да не се стига до водна рецесия, съгласно министър Димитров, е като се ограничи водоподаването от " Камчия " към Варна и се включи язовир " Цонево ", който обаче се употребява най-вече за промишлени потребности и напояване. Сега той разполага с близо 40% от потенциала си.
" Има подобен вид Бургас и Варна да минат на непълен воден режим, само че чакаме есента и зимата. Миналата година по същото време в бент. " Камчия " е имало 120 куб.м., а през днешния ден те са 60 и няколко. Просто виждате сушата до какво води ", сподели представителят на ВиК-Бургас Димитър Гюров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР