Водата в яз. Долна диканя е заразена със салмонела, стана

...
Водата в яз. Долна диканя е заразена със салмонела, стана
Коментари Харесай

Водата от яз. Долна диканя е заразена, Перник търси друг вариант

Водата в бент. " Долна диканя " е инфектирана със салмонела, стана ясно от взетите проби. Което пък значи, че тя не може да бъде употребена за потребностите на община Перник. Затова ще се търси различен вид.
Междувременно шефът на ВиК в Перник Иван Витанов разгласи, че не вижда причина да подава оставка. По-рано през днешния ден протестиращи перничани се пробваха да влязат в постройката на сдружението с крясъци " Оставка ". Те упорстват Витанов да се отдръпна, тъй като са безапелационни, че той е виновен за водната рецесия. Директорът отхвърли да излезе пред протестиращите, само че предложения в кабинета си техни представители. Медии не бяха позволени на диалога.
" Това, което разбрахме по време на срещата, е, че пробите, които са взети от язовир " Долна Диканя ", че резултатите от първата проба са посочили, че водата е инфектирана със салмонела. Изпратена е повторна проба. Ако и тя удостовери резултатът, този водоизточник не може да се употребява ", съобщи пред БГНЕС уредникът на митинга Надежда Димова и акцентира, че най-вероятно ще се наложи да търсят други водоизточници.
Тя разяснява, че застават зад настояванията, посочени в отвореното им писмо и желаят да се направи инспекция на всички по веригата, виновни за водната рецесия в Перник.
Димова съобщи, че остават в протестна подготвеност и ще излязат още веднъж на митинг, в случай че не получат съответни отговори на въпросите им.
Ако не се вземат ограничения, градът да бъде избавен от бедственото състояние, ще излезем на митинг, безапелационна бе Димова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР