Водата в София не е опасна и е качествена, и

...
Водата в София не е опасна и е качествена, и
Коментари Харесай

И от енергийната комисия в СОС потвърдиха: Водата в София е качествена, това са политически игри

Водата в София не е рискова и е качествена, и годна за пиянство. Това съобщи изрично зам.-председателят на отрасловата комисия по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне в СОС инж. Симеон Славчев.
Общинският консултант реагира стремително на почналата през вчерашния ден нервност, че в София водата за пиянство е рискова и по простъпка е била отровена с химикали. Той незабавно беседва с зам.-изпълнителния шеф на Софийска вода Васил Тренев, който изрично е отрекъл слуховете за замърсяване на питейната вода в столицата.
" Контролните проби се взимат в най-различни точки на водопреносната мрежа, а годишно се вършат над 140 000 разбора на 8000 проби. Качеството на водата се следи от Лабораторно изследователския комплекс на „ Софийска вода “ по целия й път от язовирите „ Искър “ и „ Бели Искър “, през пречистването и доставянето до домовете на потребителите. Преди два месеца Лабораторно изследователския комплекс, който е измежду най-модерните в страната, обогати обсега на упълномощените проучвания и към този момент може да прави освен наложителните по разпоредба проучвания, включително и за живак, само че и спомагателни микробиологични разбори на утайки и артикули, употребявани в пречистването на води като белина и стоманен трихлорид, проучвания за съществуване на уран, органични замърсители и детайли и други И освен това, питейната вода в София е с ниско наличие на разтворени соли в нея. Това я прави подобаваща за всекидневна приложимост и потребна за естественото действие на клетките в организма ", обяснил Тренев пред зам-председателя на енергийната комисия в СОС.
" Водата не е рискова и е годна пиянство ", удостовери и инж. Славчев. Той е безапелационен, че е неприемливо и аморално да се употребява питейната вода в столицата за политически цели , тъй като водата е част от националната ни сигурност.
" Спекулациите и заигравките с водата са рискови ", предизвести общинският консултант.
На общинската сесия по сигурността беше прегледан въпросът за водата и по-конкретно кой охранява вододайните зони. Известно ни е, че това е охранителна компания и полицията, изясни тогава кметът Йорданка Фандъкова. Смятам, че на сесия на СОС би трябвало в детайли да се обсъдят детайлите по защитата на вододайните зони, разяснява инж. Славчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР