Водата в по-голямата част на Добрич не е годна за

...
Водата в по-голямата част на Добрич не е годна за
Коментари Харесай

Водата в Добрич не е годна за пиене, водоносни обаче няма


Водата в по-голямата част на Добрич не е годна за пиянство след проливния дъжд в края на предходната седмица. Това предизвестиха здравните управляващи.

Водоноски в града обаче няма.

Водата не дава отговор по индикаторите - колиформи и ешерихия коли, само че ВиК сдружението твърди, че заплаха от потреблението ѝ няма.

В петък против събота над Добрич за малко време се изляха близо 70 литра на квадратен метър и заляха част от сондажите, от които града черпи вода. В събота от чешмите потече мътна вода. От взетите девет проби, единствено една дава отговор на здравните условия.

Взети са още две проби, само че резултатите ще стана ясни до края на утрешния ден. Водата в целия град към този момент е бистра, само че съгласно здравните управляващи това не е индикатор, че дава отговор на нормите.

" Рисковете са свързани с пораждане и разпространяване на епидемиологични гърмежи и епидемии от заразни болести. Като рискови групи са най-вече дребни деца, възрастните и болните хора. В тази връзка РЗИ е издала наставление до водоснабдителното сдружение и на 7 септември е осъществено контролно-пробонабиране по отношение на следене неговото осъществяване ", сподели основният секретар на РЗИ-Добрич Таня Панчева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР