Водата в Етрополе да не се използва за питейни, а

...
Водата в Етрополе да не се използва за питейни, а
Коментари Харесай

ВиК Етрополе: Не пийте от водата, ползвайте я само за битови нужди

Водата в Етрополе да не се употребява за питейни, а единствено за битови потребности, тъй като е с влошени качества, прикани техническият началник на регион Етрополе към ВиК-София Веселка Борисова, предава Българска национална телевизия.

Тя уточни, че водата от речно водохващане " Кози дол " е с нараснала мътност заради съществуване на наноси и пясък, разследване от проливните дъждове, които се изляха там. В момента екипите на ВиК чистят и към този момент се вижда, че от планината идва чиста вода, което е добра вест за етрополци и жителите на общината.

След като бъдат завършени дейностите по почистването, ще бъде пусната водата за общинския център единствено от РВ " Кози дол ", за останалите речни водохващания като „ Влайковица ”, към момента няма опция. Причината е, че водата е доста и е затлачила всичко с камъни, наноси и пясък. На едно от местата даже има тръба, която е изкривена, описват от Дружеството. За всичко огромна помощ оказват от рудника " Елаците-Мед ", за което са доста признателни. Багери копаят, слязла е техника, която оказва помощ на града.

" Водохващане " Кози дол " работи на 50-60%, само че там още веднъж стартира да вали. Ситуацията в град Етрополе към този момент се успокоява, въпреки всички улици да са в тиня и кал. Хората се надяват да не се излива още веднъж проливен дъжд, тъй като нещата ще излязат отвън надзор. „ Помпената станция работи от 4 ч. тази заран. Засега там водата няма помътяване ”, посочи Веселка Борисова.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР