Водата с лимон днес се възприема като магически еликсир, който

...
Водата с лимон днес се възприема като магически еликсир, който
Коментари Харесай

4 мита за ползите от лимоновата вода

Водата с лимон през днешния ден се възприема като " вълшебен балсам ", който може да възвърне хубостта и младостта.

Напоследък, по някаква причина на чашата вода с парче лимон се приписват чудни свойства: споделят, че ще усили имунитета и ще помогне да загубите непотребните килограми.

Има ли някаква истина в тези думи?

Мит номер 1: Лимонът с Вода оказва помощ да отслабнете и да ускорите метаболизма.
Създателите на този мит споделят: би трябвало да пиете чаша вода с лимон преди хранене - апетитът ще намалее доста. Е, частично това е правилно, тъй като водата ще запълни празнотата в стомаха, което ще сътвори чувство за цялост. Но лимона играе ли някаква роля тук?

Що се отнася до метаболизма, тази доктрина се появи след изследвания върху мишки, които след консумация на полифенол, получен от лимоновата кора, не одобряват мазнини толкоз бързо, колкото мишките, които не са консумирали. Смятате ли, че има нещо общо това с лимоновата вода?

Мит номер 2: Водата с парче лимон оказва помощ за храносмилането
Не, това не оказва помощ. В лимоновата вода няма нито пектин, нито нишки, които да оказват помощ. По-скоро влакнини има в самия лимон - с цел да си ги набавите обаче, би трябвало да изядете целия лимон.

Лимонената киселина също не оказва помощ на стомаха ви, тъй като стомашният сок е кисел. Не, той не се намесва в него, само че човек не би трябвало да чака от него помощ.

Мит номер 3: Лимонова вода - артикул с нискокалорична детоксикация
Че лимонът съдържа малко калории, е реалност. Едва ли обаче в живота си срещате елементарна питейна вода с калорично наличие.

Мит 4: Лимонената вода е богата на минерали и витамин
Едно парче лимон съдържа 4% от дневния банкет на витамин С. По-добре яжте портокал - можете да намалите всичките си ежедневни потребности от аскорбинова киселина.

Що се отнася до минералите, в чаша лимонова вода няма да има даже 1% от нормата на калий, фосфор и калций за деня.

И в този момент малко за експертите:
Първо, водата с лимон е по-вкусна, тъй че е по-приятно да се пие;

На второ място, киселата вода оказва помощ да се развеселим;

На трето място, наподобява красиво във фотографиите, тъй че фотосите с лимон могат елементарно да бъдат сложени на Instagram с маркерите #pn и #zhu.

Като цяло изброихме всичките му преимущества. Нашата присъда: водата с лимон е добра, пийте я, само че не очаквайте нищо особено/ Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР