Водата от няколко обществени чешми на територията на община Асеновград

...
Водата от няколко обществени чешми на територията на община Асеновград
Коментари Харесай

Водата от няколко обществени чешми в Асеновград е негодна за пиене

Водата от няколко публични чешми на територията на община Асеновград не е подобаваща за пиянство , предизвестяват от отдел " Екология и околна среда ". На всяка една от тях са сложени уведомителни табели. Пробите от водата на по този начин наречената в града, както и на друга в село Златовръх са посочили леко отклоняване в нормата на нитратите. Пробовземането се прави от време на време от представители на Регионална здравна ревизия (РЗИ) - Пловдив и в наличието на чиновници от общинската администрация в Асеновград.
В чешма за публично прилагане в село Патриарх Евтимово пък е намерено противоречие в естественото количество на някои индикатори. Малко над нормата се регистрира при коли-титър и нитрати. Във водата от водоизточника преди втория тунел вдясно по пътя Асеновград - Бачково, наименуван " Панчева чешма ", естественият уран е малко над избраната оптималната стойност. Там е поставяна табела три пъти, която обаче е била премахвана от недобросъвестни хора. Водата от тази чешма не е подобаваща за пиянство, само че може да се употребява за битови потребности (поливане, миене и други). Същото се отнася и за публичен водоизточник в село Нареченски бани.
 Откриха уран във водата на две хасковски села Откриха уран във водата на две хасковски села
Откриха уран във водата на две хасковски села, оповестиха от Регионалната здравна ревизия. Направените проби в Свирково и Дряново са п...
Пробите от чешмата с име " Соленото изворче ", ситуирана край " Новия пазар " в Асеновград са посочили леко завишение на естествения уран, обща алфа-активност и бета-активност. Водата не е подобаваща за пиянство, а единствено за прилагане за битови потребности. От две чешми проучването е посочило, че стойностите на индикаторите подхождат на избраните правила. А точно - в Новаково и Червен (в местността " Майката " ).
Уведомителните табели, които се слагат на чешмите, би трябвало да остават до идващото пробовземане и най-после - до момента в който пробите не покажат, че индикаторите са в естествени стойности. Често обаче те не оцеляват там задълго, изясняват от общината, защото биват премахвани, без позволение, от жители. От отдел " Екология и околна среда " твърдят, че следва да бъдат осъществени огледи на чешми за публично прилагане и там, където липсват табели, такива да бъдат възобновени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР