Водата ни е нужна през целия ден – от старта

...
Водата ни е нужна през целия ден – от старта
Коментари Харесай

Всички пием вода. А какво знаем за нея?

Водата ни е нужна през целия ден – от старта до самия му край, с цел да сме в оптимална форма. Вълшебната течност съставлява по-голямата част от нашето тяло и взе участие в доста значими функционалности като „ отмиване ” на отпадните субстанции от тялото, контролиране на телесната температура и подкрепяне работата на мозъка.
И въпреки всички да сме наясно с тези положителни ежедневни привички – да стартираме деня с чаша вода, по време на напрегнатия ден в работа, както и при спорт, не престават да битуват легенди и недоумение към типовете води, тяхното наличие и значение.

Почти всекидневно се озоваваме пред щанда с подредени шишета в друга величина, цветове етикети и капачки и си задаваме въпроса „ Какво да избера – минерална или изворна? ”. И двете са вкусни, и двете утоляват жаждата, тъй че каква тъкмо е разликата сред минералната и изворната вода? Е, в действителност много огромна. Произходът и съставът играят своята роля в класификацията на животворната течност. И така…

Особен интерес за хората, които поставят специфични грижи за своето здраве и тонус съставляват нискоминерализираните води. Към тази категория спадат тези минерални води, които са с минерализация до 500 мг/л. Благодарение на този уравновесен състав те са изцяло подобаващи за ежедневна приложимост от възрастни, а детайлите, които съдържат са натурален източник на потребни субстанции в всекидневие, изпълнено със стрес и физическо натоварване. Те са тяхната добавена стойност. Минералната вода идва от предпазени източници. За една от най-популярните води DEVIN да вземем за пример, това е 30-километрова екологично чиста зона, надалеч от индустриално замърсяване. Минералната вода DEVIN е подобаваща за дейните и динамични хора, които желаят да се погрижат за тялото си в забързаното всекидневие, по време на спорт и физическо натоварване. Тя е богата на натрий (цели 51 мг) и сулфати (19,75 мг), които благоприятстват функционалностите на жлъчния мехур, храносмилането и пречистват черния дроб. Високото наличие на силиций (42,97 мг) „ дава отговор “ за мощния детокс резултат на DEVIN Минерална. Флуоридът пък, който е със стойности 3.69 мг, влияе удобно на зъбите и костната система, като защищава от остеопороза и кариеси. Хлорът със своите 2.90 мг се грижи да се резервира осмотичното налягане в клетките. От друга страна, равнището на pH е доста по-високо от това на изворната на вода – 9,56, което я дефинира като алкална, отлично тонизиращо и стимулиращо средство. Днес алкалната вода е незаместим другар в борбата против толкоз нездравословната за здравето киселинност на организма, обвързвана с потреблението на бързи и висококалорични храни. Най-хубавото е, че постоянната ѝ консумация способства за възстановяне на веществата, които губим всекидневно.

Изворната вода е с доста ниски равнища на минерализация, което я прави подобаваща за приложимост от хора на всички възрасти, в това число и бебета, без да има потребност да се преварява за подготвяне на детска храна. Изворната вода на DEVIN идва при нас непосредствено от чист извор в Родопите, а равнището ѝ на pH е 7,7, което я слага в „ златната среда ” в групата на алкалните води. От друга страна, натрият, който е значим за тялото, тъй като придвижва жизненоважни хранителни субстанции, е единствено 5,7 мг, правейки я идеална за бебета и бременни.
В нашия свят потребителят постоянно желае да е осведомен. Консумацията на бутилирана минерална или изворна вода значи, че всякога ще сте наясно какво тъкмо купувате, започвайки от нейния генезис, през строгите хигиенични инспекции до съобразения състав, ясно обозначен върху етикета.
Убедихте ли се към този момент какъв брой е значим съставът на водата? И защото вълшебната течност е синоним на живот за човешкото тяло, изборът минерална и изворна вода, който вършим, когато посягаме към бутилката, е верен. Важно е да не забравяме да събираме разделно и да изхвърлим пластмасовата опаковка на вярното място, с цел да бъде рециклирана и да заживее втори живот.

Фабриката на DEVIN в град Девин
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР