Водата не бива да става причина за войни. Това каза

...
Водата не бива да става причина за войни. Това каза
Коментари Харесай

Папата: Водата да не става причина за войни

Водата не трябва да става причина за войни. Това сподели папа Франциск във връзка със Световния ден на водата и провеждащата се втора конференция за водата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, написа БНР.

В края на общата визита на площад " Свети Петър " в Рим, в новия си апел Папа Франциск цитира Св. Франциск от Асизи, определил водата за " доста потребна, скъпоценна и целомъдрена ". " Водата не може да бъде обект на разхищаване или корист, или причина за войни, а би трябвало да бъде запазена за наша изгода и за бъдещите генерации ", уточни главата на Римокатолическата черква.

Папата акцентира смисъла на втората конференция на Организация на обединените нации за водата в Ню Йорк и добави:  " Моля се за триумф на делото и се надявам важното събитие да ускори самодейностите в интерес на тези, които страдат от дефицит на вода -  това първично богатство ".

Според отчета на Организация на обединените нации към 2 милиарда души нямат достъп до безвредна питейна вода, а над 3,6 милиарда нямат достъп до надеждни санитарни услуги. Сушата и изключителната обстановка с водата в Италия може да се отразят отрицателно на БВП с 18%, се показва в доклад на асоциацията за водните запаси на страната Community Valore Acqua per l`Italia.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР