Водата, която се подава към перничани от пречиствателната станция за

...
Водата, която се подава към перничани от пречиствателната станция за
Коментари Харесай

Водата на перничани е безопасна, аварии краткотрайно влошават качеството й

Водата, която се подава към перничани от пречиствателната станция за питейни води е безвредна и чиста, заяви на Българска телеграфна агенция началникът на станцията Даниела Костадинова. По думите й тя се управлява непрестанно, както в лабораторията, по този начин и чрез онлайн принадлежности.

Влошаване на качеството на водата се появява при честите повреди по водопроводната мрежа, които при режимно водоподаване се усилват фрапантно, изясни също Костадинова. По думите й при съществуване на скрити повреди при прекъсването и следващо стартиране се засмуква тиня през пробива на тръбата и оттова за прочут интервал, само че не непрестанно, е допустимо при потребителите да тече мътна вода.

Вяра Церовска: Направих прекалено много за Перник

До техническите ръководители на региони са изпратени указания за стерилизация и промиване на водопровода след всяка повреда, също и да се предотвратява противоположното засмукване на вода.
Чрез надзорен мониторинг, без значение от водоснабдителното сдружение, органите на Държавен здравен надзор инспектират сходството на подаваната към потребителите питейна вода, добави Костадинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР