Водата, която пием от пластмасовите бутилки съдържа близо 25 000

...
Водата, която пием от пластмасовите бутилки съдържа близо 25 000
Коментари Харесай

Водата в пластмасовите бутилки съдържа 25 000 химикала

Водата, която пием от пластмасовите бутилки съдържа близо 25 000 химикала, откриха немски откриватели. В изследването им, представено от сп. Plos one, се показва, че някои от тези химикали работят като мощни лекарства в тялото ни.

Те могат да блокират няколко жизненоважни процеси едновременно, да повлияят на развиването на организма и неговите репродуктивни функционалности, предизвиквайки увреждане на щитовидната жлеза, и даже да предизвикат развиването на рак, написа още tribali.info.

Част от пластификаторите и химикалите, които съдържат бутилките, въпреки и в дребни количества, се отделят в течността и оттова попадат в организма, увреждайки го, настояват създателите на проучването.
Те са купили 18 разнообразни проби вода в пластмасова бутилка от комерсиалната мрежа във Франция, Италия и Германия. Използвайки разнообразни способи за химичен разбор, учените тествали водата от бутилките за нейната дарба да взаимодейства в организма с рецепторите на естроген и андроген (тестостерон и различен мъжки репродуктивен хормон).
Изследователите сравнили данните с тези при пиянство на чешмяна вода и резултатите били потресаващи.
По-голямата част от тестваните бутилирани води въздействали на хормонални рецептори, като в някои от случаите въздействието на андрогена било като при банкет на лекарството Flutamide, което нормално се предписва на хора, страдащи от рак на простатата.

Чешмяната вода не прeдизвиква никаква спомагателна естрогенна или андрогенна интензивност.
За втората част на проучването, учените изследвали кои химични субстанции в пластмасова бутилка вода предизвикват репродуктивни хормонални разстройства. Хормонално най-активни били класове химични субстанции, наречени малеати и фумарати, които се употребяват за производството на формата на пластмасови смоли, съдържащи се в пластмасовите бутилки за вода.

Хормонално дейните химикали, нормално причиняващи ендокринни разстройства, са известни с нарушавания на репродуктивното развиването на децата, само че повече проучвания откриват, че те могат да провокират сърдечно-съдови болести, диабет и неплодородие измежду възрастните.

Внимание: Какво значат знаците на дъното на бутилката от минерална вода!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР