Водата е течност, която е изключително важна и полезна за

...
Водата е течност, която е изключително важна и полезна за
Коментари Харесай

За ползите от разтоварващите дни с вода и течности

Водата е течност, която е извънредно значима и потребна за нашия организъм. На ден е добре да пиете най-малко 1. 5 литра вода, а през лятото най-малко 2. 5 литра вода дневно. Става дума за чиста вода, а не общо количество течности дневно. Соковете, бульоните, супите и други питиета не се броят в това количество.

Приемът на задоволително количство вода води след себе си редица изгоди за организма. Влияе прочистващо и форсира метаболизма. Водата няма калории и това я прави доста подобаваща за разтоварващи дни и при битката с наднорменото тегло.

Друга изгода за организма, която вълнува изключително доста дамите е, че когато пиете доста вода, кожата Ви наподобява хидратирана, млада и прелестна. От друга страна незадоволителният банкет на вода води до по-рано и бързо появяване на бръчици по кожата. Количеството вода, което пиете се отразява и на типът и здравината на ноктите и на косата. Като цяло можем да кажем, че всички органи и системи в организма се нуждаят от вода, с цел да действат вярно и ние да се чустваме добре.

 За изгодите от разтоварващите дни с вода и течности

Можете да си вършиме един разтоварващ ден в седмицата на вода и течности. Това ще помогне на тялото Ви да се прочисти и освободи от насъбраните в него отрови. Ще се чувствате доста по-жизнени и енергични. Няма да изпитвате дискомфорт в стомаха и ще имате постоянен корем. Все отново е добре да знаете, че след разтоварващият ден не е целесъобразно да преяждате. Това може да докара до неразположения. Добре е да се храните уравновесено и 4-5 пъти дневно на дребни порции.

Ако всяка седмица си вършиме един разтоварващ ден на течности и вода, напълно скоро ще забележите по какъв начин тежестта Ви стартира да понижава. Ще се чуствате по-леки и витални.

След разтоварващ ден на вода и течности в клетките на организма стартира лековит развой. Тялото ни се прочиства от насъбраните нездравословни субстанции. Кожата ни става по-красива и понижават бръчките.

В разтоварващ ден не пийте кафе и чай, тъй като те пречат на излизането на токсините от тялото и забавят процеса на прочистването.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР