Водата е живот, но когато се управлява неправилно може да

...
Водата е живот, но когато се управлява неправилно може да
Коментари Харесай

Екоминистърът уверява: Няма плаващи мини в Черно море

Водата е живот, само че когато се ръководи погрешно може да отнеме живот. Министерство на околната среда и водите работи интензивно по интегрирания метод за ръководство на водите, с цел да може да подсигурява достъп до питейна вода за хората , натурален поток, достъп за вода до напояване и чак по-късно достъп за вода за промишлените потребност на енергетиката.

Това съобщи вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов на брифинг пред публицисти, отдаден на Световния ден на водата.

Той изясни, че хората, които са ангажирани в бранша виждат доста провокации и това затрупва басейновите дирекции. Това, което следва да се направи е да се преразгледа Наредбата за подземните войни. Необходима е актуализация на наредбата и ще се сътвори работна група с всички заинтригувани страни, посочи екоминистърът.
 Военноморски сили: Туристи нямат да прескачат мини по плажа
Военноморски сили: Туристи нямат да прескачат мини по плажа

И от Военноморски сили показаха подозрение в достоверността на информацията - целяла да провокира боязън

Разигран е модел по искане на профилирана администрация защо време и дали могат да стигнат мини в акваторията на Черно море. Такива мини, свободни движещи се в морето няма, увери Сандов по отношение на информациите, че морски мини са били отнесени от стихия от плажа в Одеса и плуват в Черно море, представлявайки опасност за плавателните съдове. Подобни мини, в случай че има свободни движещи се, не биха напуснали изобщо акваторията, която е наоколо до Одеса, с цел да се придвижат в България. Няма заплаха за риболовците в акваторията на Черно море в този момент и даже след две седмици, безапелационен бе Сандов.
 Фандъкова се е загрижила за електробусите и зелените зони
Фандъкова се е загрижила за електробусите и зелените зони

Модернизацията на " Топлофикация " също е на дневен ред

Екоминистърът отговори по няколко тематики и на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Сандов предизвести, че може да се превърнем в столицата без метеорологична станция, която се намира в двора до постройката на Национален институт по метеорология и хидрология. Той прикани Столична община да изпрати бележки до Върховен административен съд, с които въпреки всичко метеорологичната станция да бъде предпазена, а не да пазят разрешенията за строителство.

Той увери, че Министерство на околната среда и водите не упражнява политическа офанзива по отношение на Следствен отдел към окръжна прокуратура. Кметът на София Йорданка Фандъкова работи за саботиране на Оперативна стратегия " Околна среда ". През месец януари министърът на околната среда и водите подписал планове за довеждащ колектор, създаване на водопроводна мрежа и възстановяване на пречиствателната станция по северната дъга на София. Не мисля, че е редно да се приказва, че Министерство на околната среда и водите по някакъв метод дискредитира работата на общината, сподели Сандов.
 Министерство на околната среда и водите желае от Фандъкова повече разделно събиране на боклуци
Министерство на околната среда и водите желае от Фандъкова повече разделно събиране на боклуци

От общината са подготвени да облагородят 134 кални точки в междублоковите пространства

Той означи, че Министерство на околната среда и водите не е и не би трябвало да бъде политически орган в интерес на едни общини с едно политическо посланичество и да е в друга изгода на друго политическо посланичество.

Борислав Сандов настоя още Фандъкова и Столична община да се откажат от трета фаза на плана за изгаряне на боклуци. Той не знае защо е това запъване за създаване на въпросния инсинуатор. Следствен отдел към окръжна прокуратура може да бенефициент и по други планове, като може да извърши други действия в интерес на столичани по други планове, посочи той.
 Жителите на село Лозен на митинг поради плантация за ларви Обновена
Жителите на село Лозен на митинг поради плантация за ларви

Решени са на крайни ограничения

По отношение на капиталовото желание на " Насекомо " АД край село Лозен, Сандов увери, че в него няма никакви рискове за околната среда, тъй като няма химически детайли, което да заплаши околната среда. Всичко се крепи на един боязън, доста преувеличаван и подплатен по други линии, уточни Сандов.

Това, което може да се случи с подобен вид вложения и действия избавят големи площи гора, посочи екоминистърът и добави, че Следствен отдел към окръжна прокуратура, Министерство на здравеопазването и БАБХ също дават позитивни оценки за плана.

Сандов увери, че няма риск за здравето и екологията от капиталовия план на " Насекомо ". Министерство на околната среда и водите ще направи всичко, което разрешава закона и ще се сложат спомагателни уреди за премерване замърсяването на въздуха, с цел да се следи неговата периодичност, която доближава до обитаемото място в село Лозен. Не бих желал да има конфронтация, само че това е обективно деяние за това България да се включи в развой на биоикономика и да продаваме технологии, акцентира екоминистърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР