Водата е голяма и значима част от нашето тяло. Всяка

...
Водата е голяма и значима част от нашето тяло. Всяка
Коментари Харесай

5 признака, че задържате вода и как да се справите

Водата е огромна и значима част от нашето тяло. Всяка част от нас съдържа стабилен % вода. Въпреки това, от време на време нашето тяло може да поеме прекалено много вода и това е нездравословно както за нашето здраве, по този начин и за нашата хубост.

Състоянието на тялото, когато съдържа прекалено много вода, се назовава задържане. Ето няколко признака за задържане на вода и способи за справяне с това:

Подути крайници и глезени

Причини и признаци: Седите през целия ден на бюрото си? Или може би вашата работа изисква да стоите на краката си за дълги смени? Също по този начин не се движите изключително доста? Това може да докара до отичане на краката и глезените.

Може да почувствате болежка и чувство за тежест. Тези признаци ще бъдат още по-лоши, в случай че вашето облекло включва високи токчета.

Как да се справите с това: Няколко пъти дневно лягайте, с вдигнати крайници. Правете си почивки и се разхождайте понякога. Също по този начин носете комфортни обувки.

Задържане на вода в корема

Причини и признаци: Вашата менструация наближава? Използвате противозачатъчни, които съдържат хормони? Или сте на хормонална заместителна терапия? Всички тези неща могат да причинят отичане на корема.

Как да се справите с това: Ако подуването се дължи на идната менструация, за няколко дни ще отшуми. Ако подуването се дължи на медикаменти, би трябвало да се консултирате с доктор. Също по този начин би трябвало да се консултирате с доктор, в случай че подуването е съпроводено от болежка.

Подути крайници и стомах

Причини и признаци: Лесно ли се изморявате? Оставате ли без мирис и имате ли забързан пулс?

Ако тези признаци се появят без ясна причина, консултирайте се с Вашия доктор. Те, комбинирани с подути крайници и стомах, може да са сигнал, че имате сърдечни проблеми.

Как да се справяте с това: Консултирайте се с Вашия доктор и следвайте инструкциите, които получите. Проверявайте постоянно здравето си и намалете количеството сол в менюто си.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР