Водата е голяма и значима част от нашето тяло. Всяка

Водата е голяма и значима част от нашето тяло. Всяка ...

5 признака, че задържате вода и как да се справите.


Водата е голяма и значима част от нашето тяло. Всяка част от нас съдържа солиден процент вода. Въпреки това, понякога нашето тяло може да поеме твърде много вода и това е вредно както за нашето здраве, така и за нашата красота.

Състоянието на тялото, когато съдържа твърде много вода, се нарича задържане. Ето няколко признака за задържане на вода и начини за справяне с това: 

Подути крака и глезени

Причини и симптоми: Седите цял ден на бюрото си? Или може би вашата работа изисква да стоите на краката си за дълги смени? Също така не се движите особено много? Това може да доведе до подуване на краката и глезените.

Може да почувствате болка и усещане за тежест. Тези симптоми ще бъдат още по-лоши, ако вашето облекло включва високи токчета.

Как да се справите с това: Няколко пъти на ден лягайте, с вдигнати крака. Правете си почивки и се разхождайте от време на време. Също така носете удобни обувки.

Задържане на вода в корема

Причини и симптоми: Вашата менструация наближава? Използвате противозачатъчни, които съдържат хормони? Или сте на хормонална заместителна терапия? Всички тези неща могат да причинят подуване на корема.

Как да се справите с това: Ако подуването се дължи на предстоящата менструация, за няколко дни ще отшуми. Ако подуването се дължи на лекарства, трябва да се консултирате с лекар. Също така трябва да се консултирате с лекар, ако подуването е придружено от болка. 

Подути крака и корем

Причини и симптоми: Лесно ли се изморявате? Оставате ли без дъх и имате ли забързан пулс?

Ако тези симптоми се появят без ясна причина, консултирайте се с Вашия лекар. Те, комбинирани с подути крака и корем, може да са сигнал, че имате сърдечни проблеми.

Как да се справяте с това: Консултирайте се с Вашия лекар и следвайте инструкциите, които получите. Проверявайте редовно здравето си и намалете количеството сол в менюто си.

Източник: jenite.bg