Водачката в световната ранглистата Ига Швьонтек от Полша се класира

...
Водачката в световната ранглистата Ига Швьонтек от Полша се класира
Коментари Харесай

Швьонтек за сефте на 1/2-финал в Мадрид

Водачката в международната ранглистата Ига Швьонтек от Полша се класира за първи път на полуфинал на шампионата по тенис в Мадрид от най-високата категория WTA 1000.

Първата в схемата победи без особени проблеми хърватката Петра Мартич с 6:0, 6:3. Полякинята стартира доста мощно против Мартич, която в профил преди този момент номер 11 в схемата и шампионка от " Ролан Гарос " Барбора Крайчикова. И единствено след 69 минути лидерката в ранглистата към този момент беше на полуфинал.

Нейна съперничка в предпоследния стадий преди финала ще бъде Вероника Кудерметова. 24-годишната рускиня Кудерметова, номер 12 в схемата, малко изненадващо отстрани миналогодишната финалистка и номер 3 Джесика Пегула (САЩ) с 6:4, 0:6, 6:4 за 2 часа и 5 минути.

" Харесва ми, че играя по-добре и по-добре от ден дневно. Това е ужасно, тъй като не чаках при започване на шампионата, че ще бъде допустимо. Но аз работих умерено и ето, това чувство през днешния ден се появи ", съобщи Швьонтек, която има към този момент две победи от два мача против Мартич. 

Първият сет продължи единствено 27 минути, а във втория полякинята се нуждаеше единствено от един пробив. И тя го направи за 4:2 от първи опит, след което взе идващите си две подавания без особени проблеми.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР