Водачката в световната ранглиста по тенис при жените Ига Швьонтек

...
Водачката в световната ранглиста по тенис при жените Ига Швьонтек
Коментари Харесай

Ига Швьонтек с 27-ма поредна победа, класира се на финала в Рим

Водачката в международната класация по тенис при дамите Ига Швьонтек реализира 27-ма поредна победа. На полуфиналите на шампионата на клей в Рим полякинята победи осмата в света Арина Сабаленка от Беларус с 6:2, 6:1 за час и 16 минути игра.

Швьонтек, която не е губила мач от средата на февруари, имаше голямо предимство през целия мач и не остави никакво подозрение в превъзходството си. 20-годишната полякиня осъществя по три пробива и в двата сета на мача, като единствено в един от деветте гейма на сервис на Сабаленка не съумя да стигне до точка за пробив.

17 - In the last 25 years, only Serena in 2013, Kim in 2003 and Martina in 1998 have reached the final in Rome with fewest games dropped than Iga in 2022 (17). Destructor.
— OptaAce (@OptaAce)
За последно тенисистка е правила 27 следващи победи сред 2014 и 2015 година, когато това реализира американската легенда в този спорт Серина Уилямс.

Във финала в неделя Швьонтек ще пази купата си в Рим против победителката от втория полуфинал. В него съпернички са тунизийката Онс Жабер и рускинята Дария Касаткина.

Наградният фонд на шампионата в Рим е малко над 2,5 милиона $.

5th final in a row.
10th consecutive victory in Rome.
27-straight match wins.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР