Водачката в световната ранглиста по тенис при жените Ашли Барти

...
Водачката в световната ранглиста по тенис при жените Ашли Барти
Коментари Харесай

Ашли Барти отпадна рано-рано в Бризбън

Водачката в международната класация по тенис при дамите Ашли Барти стъпи изкривено при започване на новия сезон, откакто отпадна на шампионата в Бризбън от американската квалификантка Дженифър Брейди.
Намиращата се на 53-о място в класацията на WTA Брейди досега няма извоювани трофеи от шампионати на Асоциацията. Тя обаче победи шампионката от Ролан Гарос на нейна земя с 6:4, 7:6 (4). Така за нея се получи много запълнена седмица, откакто мина през три кръга в квалификациите, а в 1-ия кръг в профил влязлата с уайлд-кард Мария Шарапова. Барти пропусна първия кръг, а в този момент ще се концентрира в присъединяване си на шампионата на двойки.

Брейди сподели отлична игра от началната линия, защитаваше се самоуверено и в нито един миг не разреши на Ашли Барти да откри ритъма си. Любопитното е, че младата американка беше партньорка на австралийката през седмицата в тренировките, което очевидно е подействало добре на 53-ата в света.

Wow. The world number one Ash Barty loses her first match of the season in Brisbane R2 to Jennifer Brady, 6-4, 7-6(4) pic.twitter.com/iempkRoRkZ
— José Morgado (@josemorgado) January 9, 2020
Американката Брейди завоюва първия сет единствено за 36 минути, като единствено един път подаването й беше под заплаха от проби. За сметка на това тя проби за 4:3 от трети опит и дръпна в резултата. Всъщност за Барти това показване не е ново, защото в пет следващи издания не е прекосявала втория кръг.

Петра Квитова (Чехия) отнесе 21-годишната рускиня Людмила Самсонова с 6:3, 6:2 тъкмо за час и ще има забавен конфликт с младата сензация Брейди в идващия стадий.

Чехкинята Каролина Плишкова в профил още една австралийка- Айля Томлянович с 6:4, 5:7 (5), 6:1 за 2:05 часа игра. Плишкова можеше да реши мача и в два сета, само че в тайбрека се съобщи след 3:3. Но в третия сет беше безмилостна и с два пробива си подсигурява присъединяване в идващия стадий от шампионата.

Номер 3 в женската класация в момента- Наоми Осака (Япония), също върви към третия кръг, откакто през днешния ден обърна американката Cофия Кенин 6:7 (3:7), 6:3, 6:1. Осака чака идната си съперничка сред Анет Контавейт (Естония) и Кики Бертенс (Нидерландия). В първия сет против Кенин на два пъти японката беше покрай пробив, изключително в 10-ия гейм, в който профука четири сет-пойнта. Стигна се до тайбрек, където Кенин съумя да обърне резултата от 1:3 до 7:3. Втората част също предложи значително страсти, като Oсaka направи един пробив повече от 21-годишната американка на старта. Но в края отново с пробив съумя да вземе частта от четвърти опит.

Двукратната шампионка от Големия шлем нямаше никакви проблеми в третия сет, който й лиши едвам 31 минути.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР