Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек се класира за полуфиналите

...
Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек се класира за полуфиналите
Коментари Харесай

Швьонтек срещу Пегула на полуфинал в Монреал

Водачката в международната класация Ига Швьонтек се класира за полуфиналите на шампионата в Монреал. Наградният фонд на конкуренцията е 2 788 468 $.

Швьонтек победи Даниел Колинс след 6-3, 4-6, 6-2 в дуел, траял два часа и 23 минути. Нейна противничка в борбата за класиране на финала ще бъде Джесика Пегула.

Полската тенисистка, която е отпред в ранглистата към този момент 72 седмици, загуби втория сет, макар че поведе с 2-0. Колинс обаче я обърна до 3-2, а след това взе и сета. 2:3. В третата част обаче Швьонтек дръпна с 3-1 и не остави късмет на американката. „ Наистина желаех да играя силово и съм щастлива, че съумях да го направя изключително в третия сет. Почувствах, че би трябвало да наложа още по-голям интензитет “, сподели тя..

Джесика Пегула си обезпечи място в Топ 4 след триумф над Коко Гоф след 6-2, 5-7, 7-5. Мачът продължи два часа и половина. „ Винаги е мъчно да играеш с колегата си на двойки. Ключът беше в това кой ще се оправи по-добре “, съобщи Пегула. Тя беше подкрепена и от обстоятелството, че Гоф направи девет двойни неточности.

В другия полуфинал в Монреал една против друга ще се изправят и Людмила Самсонова. Рибакина, сложена под номер 3 в схемата, отстрани Даря Касаткина след 5-7, 7-5, 7-6(8). Самсонова, която в третия кръг преодоля Арина Сабаленка, се оправи с Белинда Бенчич след 6-4, 6-4.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР