Водачката на опозиционната крайна десница във Франция Марин льо Пен

...
Водачката на опозиционната крайна десница във Франция Марин льо Пен
Коментари Харесай

Марин льо Пен обяви за победа комисаря за защита на европейския начин на живот

Водачката на опозиционната последна десница във Франция Марин льо Пен се забърка в разногласия по отношение на назначението на еврокомисар за " отбрана на европейския метод на живот ", като поддържа ход, който провокира безпокойствие от възходящия популизъм в целия континент, оповестява " Ройтерс ".

Льо Пен, която е водач на крайнодясната групировка " Национален общ брой ", приветства новата позиция в Европейската комисия като " идеологическа победа " по време на тирада, в която тя също по този начин разгласи ново впускане в борбата за президент през 2022 година

Обръщайки се към правилни последователи на партията си в град Фрежус на Ривиерата, Льо Пен се опита да употребява антиправителствените настроения зад митингите на " жълтите жилетки ", като възобнови обещанията си за възстановяване на покупателната дарба, прекъсване или инспектиране на приватизационни покупко-продажби и справяне с упадъка на селските региони .
 Фон дер Лайен за „ европейския метод на живот”: Не можем да позволим да ни лишават езика
Фон дер Лайен за „ европейския метод на живот ”: Не можем да позволим да ни лишават езика

Виждаме непознати сили извън да се месят в нашите избори

Встъпващата в служба като ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен провокира остри реакции за основаването на новия еврокомисарски пост за " отбрана на европейския метод на живот ", който дава отговор за миграцията, като критиците дефинират заглавието на новата служба като крайнодесен девиз.

Назначението " приказва доста ", посочи Льо Пен, която постоянно подлага на критика Европейския съюз, макар че се въздържа да дава обещание излизане на Франция от Европейски Съюз поради лимитираната поддръжка за " Фрекзит " измежду гласоподавателите.

" Това удостоверява нашата идеологическа победа ", настояла тя. Под напън от страна на националните държавни управления, добавила тя, Европейският съюз " беше заставен да признае, че имиграцията повдига въпроси за бъдещето на метода на живот на европейците ".
 Юнкер насмете Фон дер Лайен за новия комисар за отбрана на европейския метод на живот
Юнкер насмете Фон дер Лайен за новия комисар за отбрана на европейския метод на живот

Екипът на Урсула фон дер Лайен, разгласен във вторник, включва новооснован пост.

Срещу Жан-Мари льо Пен, бащата на Марин и неин предходник като водач на крайната френска десница, стартира следствие в петък по отношение на отдавнашна френска инспекция за хипотетична корист със средства на Европейския парламент, употребявани за възнаграждение на партийния личен състав в интервала сред 2009-2017 година

От 2011 година, когато Марин льо Пен пое управлението на " Национален общ брой " (до наскоро " Национален фронт " ), партията се стреми да разшири поддръжката си, само че със смесени резултати.

През 2012 година тя не съумя да стигне до втория тур на президентските избори, което татко ѝ направи 10 години по-рано, преди да загуби дуела с Жак Ширак. Но тя се изправи против Еманюел Макрон през 2017 година на президентските избори, а нейната партия се класира преди всичко на европейските избори на 26 май.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР