Водачите на тежкотоварни камиони ще могат да спят не повече

...
Водачите на тежкотоварни камиони ще могат да спят не повече
Коментари Харесай

Сделка посред нощ по пакета Мобилност

Водачите на тежкотоварни камиони ще могат да спят не повече от 45 часа в кабините, а през останалото време в хотел, който би трябвало да се заплаща от работодателя. Шофьорът ще бъде длъжен да се връща в страната, в която е записано транспортното средство, най-малко един път на 4 седмици, без значение къде се намира. Това гласи част от постигнатото тази нощ авансово съглашение по пакет „ Мобилност “ сред Европейската комисия, Европарламента и Съвета, осведоми БНР. Председателят на транспортната комисия в Европарламента Карима Дели, както и вносителят на част от измененията евродепутатът Исмаил Ертуг са удовлетворени от среднощната договорка. Според тях, новите правила ще предотвратят така наречен обществен дъмпинг и активността на сдруженията " пощенски кутии ".

Според сделките, камионите и микробусите ще би трябвало да се оборудват с така наречен „ умни тахографи “, които да регистрират интернационалните интервенции, първите - до 2025 година, а вторите - до 2026 година

Камионите ще би трябвало да се връщат в страната, в която е записана компанията, най-малко един път на 8 седмици.

Потвърдено е изключването на командироването на транспортните служащи от общата инструкция за командироването.

„ Въпреки натиска на доста страни членки и техните представители в Европейския парламент, ние в никакъв случай не сме се отказвали от каботажа и спечелихме тази борба “, разяснява още Карима Дели. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР