Водачите на стари и замърсяващи околната среда автомобили ще трябва

...
Водачите на стари и замърсяващи околната среда автомобили ще трябва
Коментари Харесай

Нова трафик такса за старите коли в центъра на Лондон

Водачите на остарели и замърсяващи околната среда коли ще би трябвало да заплащат съвсем двойно повече, в случай че желаят да карат в центъра на Лондон, съобщи ББС в понеделник.

Кметът на английската столица Садик Хан заяви, че се вкарва Ти-такса от 10 лири за дизеловите и бензиновите коли, регистрирани преди 2006 година Тя ще важи за същата зона, където към този момент водачите плашат " такса запушване " от 11.5 лири и по този начин общо ще би трябвало да дават по 21.50 паунда. Времето, за което ще са дължими двете такси при влизане в центъра от неекологични коли, е от 7 до 18 часа.

" Като кмет съм решен да подхваща нужните дейности, с цел да оказа помощ за пречистване на смъртоносния лондонски въздух. Трябва да разгадаем здравната рецесия, пред която е изправен Лондон, и която води до хиляди случаи на преждевременна гибел поради нечистия въздух ", аргументира се Хан показва градоначалникът.

Всяка година близо 9500 лондончани умират прибързано поради дълготрайно излагане на нечист въздух, сочи проучване от 2015 година на лондонския Кралски лицей.

Мярката е част от напъните по програмата на Садик Хан на стойност 875 млн. бр. лири (1,15 милиарда долара) в Лондон да бъде основана зона с извънредно ниски нездравословни излъчвания в атмосферата, която може да се появи още през 2019 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР