Водачите на автобусите, тролейбусите и трамваите в системата на наземния

...
Водачите на автобусите, тролейбусите и трамваите в системата на наземния
Коментари Харесай

Водачите на автобусите, тролейбусите и трамваите в София с отворено писмо до Фандъкова

Водачите на рейсовете, тролейбусите и трамваите в системата на наземния градски превоз в София написаха отворено писмо до кмета Йорданка Фандъкова.

Публикуваме писмото без редакторска интервенция.

"Уважаема г-жо Фандъкова,

Титлата на кмет на столицата на Република България е освен чест, само че и отговорност. Вие сте призвана да защитавате ползите на жителите на София и включително влизаме и ние – водачите, наети на работа в ръководените от Вас и Вашата администрация общински транспортни сдружения „ Столичен автотранспорт “ и „ Столичен електротранспорт “ ЕАД. Нещо повече – с помощта на труда ни, и нашата отдаденост към специалността, Вие обещавате на милион и триста хиляди софиянци една добра, надеждна и „ разрастваща “ се транспортна услуга.

Като кмет на София, сте длъжна и да следите администрацията и сътрудниците Ви в Столичния общински съвет също да съблюдават обещанията си. Ние – водачите в градския превоз, които към този момент близо месец настоявахме да бъдем чути от Вас, желаеме да изразим разочарованието си, че сте провели среща със синдикатите, на която ние не бяхме поканени. Недопустимо е да продължавате и затвърждавате опълчването сред синдикатите и изразяващите недоволството си чиновници. На провелото се на 27 февруари съвещание на транспортната комисия декларирахме, че не утвърждаваме работата на синдикатите и че не припознаваме техните ползи като наши. И все пак, Вие решихте да дискутирате проблемите, които ние повдигнахме, недоволството, което ние изразихме и напрежението, което ние изпитваме, с тях, а не с нас.

Затова, г-жо Фандъкова, Ви каним най-настоятелно, да присъствате на съвещанието на транспортната комисия към СОС на 13.03.2019 година, с цел да чуете от нас по какъв начин ние, не синдикатите, разбираме обстановката. И какво ние – не синдикатите, считаме за предпочитано, в разрешаването на този проблем. Не можем, и не трябва да позволяваме градският превоз, на който софиянци разчитат, да страда, тъй като Вие и администрацията Ви не съумявате, или нямате предпочитание да проведете с нас съответен, открит, само че и доста просрочен разговор, за проблеми, трупащи се към този момент 10 години.

Много погрешни изказвания се тиражираха в медиите в последно време, по отношение на какъв брой положителни били в действителност приходите и изискванията ни на труд. Никой от изказалите ги обаче не посмя да каже истината – че цитираните като „ допустими “ суми включват както противозаконния ексклузивен труд, по този начин и неналичието на почивки и нечовешкия стрес. Г-жо Фандъкова, елате в депата и гаражите и ще Ви разкажем и покажем какви са ни проблемите. Не заслужаваме ли най-малко това почитание, откакто към този момент близо месец протестираме спокойно, без да нарушаваме транспортното обслужване на София?

Заявяваме изрично, че в случай че желаеме да се водят градивни полемики, които в действителност да набележат пътя за изваждане на предприятията от налегналата ги рецесия и да запазим положителният звук, политиканстването и ПР-ът на наш тил би трябвало да спрат. За разлика от Вас, г-жо Фандъкова, и сътрудниците Ви в Столичния общински съвет, зад нас не стоят нито политически партии, нито синдикални съюзи с несвоевременно комбиниращо управнически функционалности управление. Ние представляваме себе си в този диалог. И сме подготвени да го изговорим до дъно, само че избираме и Вие да ни послушате!

С почитание, водачите на градския превоз на София ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР