Водачите на 26 автомобила, предизвикали затварянето на път ІІ-53, ще

...
Водачите на 26 автомобила, предизвикали затварянето на път ІІ-53, ще
Коментари Харесай

Полицията в Сливен съставя актове на шофьорите, блокирали подхода към АМ „Тракия”

Водачите на 26 автомобила, провокирали затварянето на път ІІ-53, ще бъдат издирени и по отношение на тях ще бъдат взети съответните административно-наказателни ограничения.
Това стана ясно от особено прессъобщение на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Сливен през днешния ден.
„ Служителите на реда ще бъдат безкомпромисни към нарушителите на закона, към грубите нарушавания на публичния ред и закононарушенията по време на протестните действия”, се споделя още в известието от ОДМВР. В него се прецизира още, че РУ-Сливен разполага със снимков материал и видеозапис, както на дейностите на протестиращите, по този начин и на полицията, за да се избегнат спекулации.
На 11 ноември чиновници на Районното полцейско ръководство в Сливен и бранш „ Пътна полиция “ направляваха публичния ред и сигурността на придвижването по време на протестното автошествие, проведено във връзка високите цени на горивата и застраховките за коли.
След 13,00 часа част от участниците в митинга паркираха и изоставиха колите си в региона на село Крушаре, с което блокираха придвижването преди автомагистрала „ Тракия”. Около 16,30 ч. придвижването по автомагистралата бе възобновено, само че затруднено поради образувалите се колони от коли в региона на село Крушаре.
След спомагателната интервенция на полицията, колите на протестиращите бяха избутани от пътното платно. Около 17:00 часа придвижването бе напълно възобновено.
Протестите в Сливен не престават към този момент четвърти ден. Макар и не многолюдно, всяка вечер шествието на протестиращите сливенци минава по централния бул. на града с развети флагове и възгласи: „ Мафия” и „ Оставка” и афиш „ Системата ни убива”.
Actualno.com напомня, че през вчерашния ден министърът на вътрешните работи Младен Маринов бе на посещаване в Сливен. Той организира работна среща с кметове от района, отдадена на взаимоотношението сред органите на реда и локалната власт при обезпечаването на публичния ред и сигурност в обитаемоте места.
От Сливен министър Маринов прикани митингите да се правят спокойно и в границите на закона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР