Водачи се обявиха против предложението максималната скорост на движение в

...
Водачи се обявиха против предложението максималната скорост на движение в
Коментари Харесай

Идеята за по-дълги шофьорски курсове: Ще скочи ли цената на обучението?


Водачи се оповестиха срещу предлагането оптималната скорост на придвижване в градовете да се понижи до 30 км/ч

Недоволство против новите хрумвания за ограничавания на пътя. Тази седмица правителството утвърди правила за пътна сигурност, които плануват повече образователни часове и по-ниска позволена скорост. На първо място автоинструкторите споделят, че цената на курсовете щяла да скочи фрапантно, а и в този момент била задоволително висока. 



Промените плануват още позволената скорост в градовете да бъде 30 км/ч, а отвън обитаемо място, на първокласни пътища – 80 км/ч. Не става въпрос обаче за цялата територия на региона. Големите булеварди ще останат със сегашните ограничавания, а новите такива ще бъдат за дребните квартални улици.



„ Тези 30 км/ч ще бъдат за места, които са жилищни зони, където има учебни заведения и спортни площадки. На главните улици ще се резервира ограничаването от 50 км/ч ”, сподели Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.



От години светът се бори с черната статистика на пътя. Според формалните данни всеки километър по-бавно придвижване намалявал жертвите с към 5 на 100.  

Обмисля се и увеличение на часовете за кандидат-шофьорите. Инструкторите обаче пресмятат, че крайната цена ще скочи фрапантно и това ще усили проблемите, а няма да ги реши.

И още от предложенията. Вътрешното министерство мисли по концепцията скоростта за първокласните пътища да бъде 80 км/ч, а не както в този момент – 90. Схемата към този момент работи във Франция, само че и среща недоволството на част от хората. Наскоро " жълтите жилетки " счупиха над 200 от камерите на пътя, точно като проява против лимитираната скорост./ Нова тв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР