Водачът в световната тенис-ранглиста Новак Джокович се похвали, че 7-годишният

...
Водачът в световната тенис-ранглиста Новак Джокович се похвали, че 7-годишният
Коментари Харесай

Синът на Новак Джокович с първа титла на корта в деня, в който баща му триумфира в Рим

Водачът в международната тенис-ранглиста Новак Джокович се похвали, че 7-годишният му наследник Стефан е спечелил първия си шампионат на корта в същия ден, когато легендата е спечелил шампионата в Рим. Джокович, завоюва в италианската столица първия си трофей от близо шест месеца, наричайки седмицата със своя и на сина си триумф " безоблачен дубъл ".

На финала в Рим Джокович се разправи със Стефанос Циципас (Гърция) с 6:0, 7:6 (5), осигурявайки си съвършена седмица преди старта на Откритото състезание на 22-и май, само че 20-кратният първенец от Големия шлем беше също толкоз удовлетворен от триумфа на сина си.

" Пътуването стартира сполучливо. Синът ми завоюва шампионат през днешния ден. Слънчев дубъл ", сподели Джокович и добави, че успеха на момчето в дребния клубен шампионат ще остане вечно в паметта му.

" Исках той да се любува на корта... Той беше с агитка от девет души от фамилията ни - родителите ми, родителите на жена ми, всички го подкрепяха. Хубаво е. "

Джокович добави, че синът му ще има цялостната негова поддръжка, в случай че реши да свърже живота си с тениса и по-нататък на по-зряла възраст.

" Той е единствено на 7. Все още не би трябвало да усеща някакъв напън или да се натоварва с упованията. Но ще се случи, неизбежно е, тъй като е част от фамилията му. Знам, че ще притегли много внимание, изключително в нашата страна, изключително в случай че играе тенис ", добави Ноле.

Обръщайки фокуса върху себе си, 34-годишният тенисист съобщи, че пробва да поддържа най-висока скорост в желанието да отбрани купата си от Ролан Гарос и да се изравни с Рафаел Надал с по 21 трофеи от Шлема.

" Бих се оценил като един от любимците в Париж. Не извозвам доста време в размишления кой ще завоюва шампионата или кой има най-хубави шансове за това. Винаги мисля преди всичко за себе си ".

" Отивам там с най-високи упоритости. Харесвам възможностите си. Начинът, по който се усещах в последните седмици на корта и отвън корта, ме карат да мисля, че мога да стигна надалеч ", приключи сърбинът.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР