Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал ще пропусне турнирите на

...
Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал ще пропусне турнирите на
Коментари Харесай

Рафаел Надал пропуска турнирите в Китай

Водачът в международната класация Рафаел Надал ще пропусне шампионатите на твърди кортове в Пекин и Шанхай. Испанският левичар удостовери новината в профила си във Facebook.

„ Здравейте. Както знаете, трябваше да се откажа на полуфинала на US Open поради травма. Този понеделник бях в Барселона за обзор на коляното ми. Болката в коляното не е нещо ново за мен, по тази причина с лекарския екип взехме решение да пропусна азиатския тур, с цел да мога да се възстановя по метода, по който постоянно съм го правел. Съжалявам, че няма да мога да се видя с почитателите на тениса в Китай, които са толкоз доста, както и с уредниците на шампионатите в Пекин и Шанхай, които постоянно се държали чудесно с мен и екипа ми “, заяви Надал, представен от tennis24.bg.

Отказът на Надал ще му коства загуба на 1100 точки за ранглистата. Миналата година той завоюва купата в Пекин и игра край в Шанхай, където отстъпи пред Роджър Федерер. И в двата шампионата Рафа побеждаваше по пътя си Григор Димитров. Надпреварата в Пекин е от категория АТР 500, а тази в Шанхай е от сериите " Мастърс 1000 ".

Ако се възстанова, Надал ще се върне на корта за " Мастърс 1000 " шампионата в Париж, който стартира на 29 октомври, и зазаключителния шампионат на АТР в Лондон, за който към този момент се е класирал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР