Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал ще се подложи на

...
Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал ще се подложи на
Коментари Харесай

Надал ще се подложи утре на ядрено-магнитен резонанс

Водачът в международната класация Рафаел Надал ще се подложи на ядрено-магнитен резонанс в Мелбърн за изясняване на травмата, поради която той беше заставен за се откаже при започване на петия сет на четвъртфиналния мач против хърватина Марин Чилич на Откритото състезание на Австралия.

Чилич водеше с 3:6, 6:3, 6:7(5), 6:2, 2:0 след 3:47 часа игра, когато Надал приключи присъединяване в срещата, откакто загуби осем от последните 10 гейма.

"Не мога да кажа каква е тъкмо травмата, тъй като не знам. Трудно е да дефинира за кой мускул стана въпрос. Ще би трябвало да изчакам и на следващия ден ще се създадат тест тук на ядрено-магнитен резонанс. След това ще има изясненост ", разяснява испанецът.

"Започнах да чувствам леко напрежение в мускула още в третия сет, само че в началото това не ми пречеше, играех обикновено. След това в четвъртия сет при спринт към една къса топка почувствах нещо. В този миг си помислих, че нещо се случва, само че не можех да преценява до каква степен е съществено и тъкмо защо става въпрос ", добави Надал.

Той посочи, че не става въпрос за дясното бедро, а казусът е в най-горната част на крайници./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР