Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович заяви, че

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович заяви, че
Коментари Харесай

Новак Джокович: Ще бъда изправен пред дилема, ако ваксинацията стане задължителна

Водачът в международната класация по тенис Новак Джокович съобщи, че ще бъде изправен пред алтернатива, в случай че АТР задължи играчите да си бият ваксина, преди да се върнат на корта.

" Лично аз съм против имунизацията и не бих желал някой да ме кара да си удрям ваксина, с цел да мога да пътувам ", сподели Джокович в диалог с други сръбски спортисти във Facebook.

" Но в случай че това условие стане наложително, ще би трябвало да взема решение. Аз имам някакви свои визии по въпроса, само че дали те ще се трансформират към момента ми е рано да кажа. Хипотетично, в случай че сезонът бъде обновен през юли, август или септември, което е малко евентуално, имунизацията ще бъде измежду условията за присъединяване в шампионати, въпреки и към момента да няма създадена ваксина ", сподели сърбинът.

През март месец някогашната лидерка в ранглистата при дамите Амели Моресмо съобщи, че целият сезон 2020 може да бъде анулиран и да няма шампионати, до момента в който състезателите не бъдат ваксинирани против COVID-19. Според водещи лекари от целия свят обаче е малко евентуално да се чака появяването на сходна ваксина преди 2021 година.

Заради световната пандемия от COVID-19 " Уимбълдън " бе анулиран за първи път от Втората международна война насам, до момента в който " Ролан Гарос " бе преместен за края на септември и началото на октомври, въпреки обичайно да се състои през месеците май и юни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР