Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович ще бъде

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович ще бъде
Коментари Харесай

Новак Джокович е съперникът на Гришо на финала в Париж

Водачът в международната класация по тенис Новак Джокович ще бъде противник на българина Григор Димитров във финала на шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Париж.

Във втория полуфинал от програмата сърбинът, който е шесткратен първенец в зала " Берси ", се наложи с 5:7, 7:6(3), 7:5 над руснака Андрей Рубльов след тъкмо 3 часа игра.

Двубоят стартира с пробив в първия гейм в интерес на Джокович и изглеждаше, че сърбинът няма да има никакви проблеми да запише четвъртата си поредна победа над този противник.
 Снимка 640635
Източник:

Петият в схемата Рубльов обаче отговори с връщане на пробива още в идващия гейм, след което даже получи игрово преимущество.

Руснакът пропусна три следващи благоприятни условия за пробив в осмия гейм, само че в 12-ия съумя да запише подобен, откакто Джокович опитва съкратен бекхенд, който обаче не доближи даже до мрежата. Така час след началото на мача Рубльов взе сет задатък.

Рубльов стартира по-мотивирано и във втория сет, само че не съумя да направи пробив. Постепенно Джокович изравни играта и прати изхода на сета в тайбрек. В него сърбинът бе по-добрият състезател на корта и изравни сетовете след 7:3.
 Снимка 640637
Източник:

В третия сет самодейността към този момент бе на страната на по-опитния тенисист. 36-годишният Джокович поставяше Рубльов под все по-голям напън и най-после руснакът се пречупи. В 12-ия гейм той направи двойна неточност при първия мачбол за Джокович, което класира сърбина на финала.

По-рано през днешния ден за финала се класира и Димитров, който завоюва също в три сета против Стефанос Циципас от Сърбия.

Досега Димитров и Джокович са играли 12 пъти един против различен, като в 11 от тях победител е бил сърбинът. Две от тези срещи са били в Париж, като и в двата случая - през 2016 и през 2019 година, победител е международният номер едно.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР