Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович се класира

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович се класира
Коментари Харесай

Джокович се класира за четвъртфиналите във Виена

Водачът в международната класация по тенис Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на шампионата на твърди кортове в австрийската столица Виена с награден фонд 1.55 милиона евро. Шампионът от 2007 година надви над хърватина Борна Чорич със 7:6(11), 6:3 по-късно повече от два часа.

Сърбинът имаше проблеми в първия сет, в който не съумя да стигне до точка за пробив, а в това време отрази три шанса на противника да завоюва подаването му. В тайбрека Джокович избави четири сетбола, един от които при 6:7 и сервис на Чочич, само че в последна сметка завоюва с 13:11 точки.

BREAKING NEWS

If Rafael Nadal doesn't take a wildcard into Sofia, will finish 2020 as year-end No. 1 in the ATP Rankings.
— ATP Tour (@atptour) В началото на втората част Ноле проби рано и поведе с 3:1, а по-късно осъществя и втори брейк в деветия гейм, с цел да победи. С триумфа Джокович си подсигурява, че ще приключи сезона като номер 1 в света за шести път в кариерата си, в случай че Рафаел Надал (Испания) не вземе " уайлд кард " за шампионата в София от 7 до 14 ноември. Ако белградчанинът вземе купата във Виена, то той сигурно ще резервира първото място, без значение дали Надал ще играе в София.

" Двубоят беше доста изтощителен и изискващ. Борна е страховит войник. Той ми е доста добър другар. Извън корта се познаваме от доста време. Говорим един език, постоянно упражняваме дружно. Той значително има сходен жанр на моя. От бекхенд е доста стабилен, постоянно може да приключи с форхенд. Също по този начин той сервираше доста добре, изключително в първия сет. Беше ми доста мъчно при ретурите. Мисля, че тайбрекът в първата част значително реши мача ", разяснява Джокович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР