Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович се класира

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович се класира
Коментари Харесай

Новак Джокович се класира за 6-ия си финал на Уимбълдън

Водачът в международната класация по тенис Новак Джокович се класира за шестия си край на "Уимбълдън ". Това стана факт след победа с 6:2, 4:6, 6:3, 6:2 над испанеца Роберто Баутиста Агут.

В мача за най-ценното отличие в шампионатите на тревни кортове сърбинът, който е печелил конкуренцията четири пъти, ще играе с спечелилия от втория полуфинал сред испанеца Рафаел Надал и швейцареца Роджър Федерер.

Двубоят стартира чудесно за Джокович, който направи пробив още при първото подаване на противника си. В края на сета Джокович направи още един пробив, с цел да поведе в резултата след 6:2.

Баутиста Агут обаче не играеше по никакъв начин неприятно и сподели това доста ясно във втория и в третия сет. Испанецът направи първия си пробив за 2:1 в третия сет и въпреки да имаше някои сериозни моменти, съумя да се имъкне от всеки един от тях и да изравни след 6:4.

В началото на третия сет играта се водеше гейм за гейм, а Джокович получи първата си опция за пробив чак в шестия гейм. Сърбинът не се нуждаеше от други подкани, с цел да дръпне с 4:2, а решителният миг в мача пристигна в идващия гейм. В него Баутиста Агут стигна до две следващи точки за пробив при 40:15, само че не съумя да осъществя нито една от тях и по този начин противникът му се измъкна, с цел да поведе с 2:1 сета.

Ситуацията се повтори и в четвъртия сет, в който надмощието на Джокович бе най-видимо. Сърбинът даде първия гейм на Баутиста Агут, след което завоюва пет поредни и въпреки в осмия гейм да пропусна четири мачбола, при петия той затвори срещата след 2 часа и 50 минути игра.

В мача Джокович записа 42 печеливши удара и 9 аса против единствено 29 непредизвикани неточности. В същото време Баутиста Агут направи 34 уинъра при 30 непредизвикани неточности.

"Този шампионат се развива прелестно за мен. Да бъдеш на край е фантастично. Наистина е необикновено да достигнеш до финала на "Уимбълдън ". Трябваше да покажа доста постоянна игра. Баутиста Агут е доста добър състезател, той седи крепко на корта, пласира чудесно сервисите си и това ми сътвори проблеми. В началото на третия сет мачът бе доста равносилен и това можеше да ми сътвори проблеми, само че останах съсредоточен ", сподели незабавно след срещата Джокович./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР