Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович продължава да

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович продължава да
Коментари Харесай

Джокович продължава пътя си към пета титла в Дубай

Водачът в международната класация по тенис Новак Джокович продължава да върви решително към спечелването на пета купа от шампионата на твърди кортове в Дубай с награден фонд 2,95 милиона $. На четвъртфиналите сърбинът победи с 6:2, 6:2 руснака Карен Хачанов за едвам 68 минути игра и чака умерено противника си в разногласието за място на финала. Той ще бъде излъчен от спечелилия от френския конфликт сред Гаел Монфис и Ришар Гаске, който е по-късно през днешния ден. Срещу Хачанов Джокович още веднъж демонстрира, че е занаятчия при играта при посрещане и завоюва 28 от 49-те точки, разиграни на сервис на противника му в мача.

За полуфиналите в шампионата се класира и поставеният под номер 2 в схемата Стефанос Циципас. Гръкът загуби първия сет против германеца Ян-Ленард Щруф, само че съумя да реализира поврат след 4:6, 6:4, 6:4 и да избегне трета поредна загуба против този противник.

За място на финала Циципас ще играе с британеца Дан Евънс, който продължава със сензационното си показване. След като по-рано в профил Фабио Фонини и Пиер-Юг Ербер, през днешния ден Евънс се оправи и с шестия в схемата Андрей Рубльов от Русия с 6:2, 7:6(9) за 72 минути игра.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР